• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Кунчев: Нашата основна цел е никой да не остане без необходимата медицинска помощ

Кунчев: Нашата основна цел е никой да не остане без необходимата медицинска помощ

/КРОСС/ Очевидно е, че сме в най-тежката фаза на четвъртата вълна. Ако не увеличим процента на ваксинираните, ще имаме много проблеми, не само ходенето по заведения. Все по-често ще бъдем третирани като държава, в която не е желателно да се ходи. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в предаването „Събуди се" по Нова телевизия. Според него пикът се очаква да бъде в рамките на три-четири седмици.

Кунчев обясни, че натовареността на капацитета болниците се следи със загриженост. „Миналата седмица беше между 70 и 90%. Това значи, че все още има някакъв резерв. Нашата основна цел е никой да не остане без необходимата медицинска помощ. До момента това не се е случило и не вярвам да се случи", смята той. В областите, които се намират в тъмночервената зона, положението е най-сериозно - София, Габрово, Видин, Монтана, Кюстендил, Перник. Лимитиращ фактор са хората, а не сградите и леглата, подчерта специалистът.

Кунчев обясни идеята за въвеждане на зелен сертификат за допускане в обществени заведения като опит за връщане на ваксинираните към предишния им начин на живот. „Тази практика не е измислена от нас, ясно е, че това е пътят, по който ще вървим. Това е начинът да покажем как можем да излезем от тази криза", обясни здравният инспектор. Целта на тази мярка е да не се пречи на нормалния живот и на икономиката.

Според Кунчев тестовете ще станат много по-достъпни, лесни за употреба и по-евтини.

За фалшивите сертификати здравният инспектор обясни, че сигнали са изпращани до прокуратурата. Проверяват се няколко имунизационни пункта в Пловдивско, Ловеч, София.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.