• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Доц. Ангел Кунчев: Едва 0,77% от починалите с COVID-19 у нас са ваксинирани

Доц. Ангел Кунчев: Едва 0,77% от починалите с COVID-19 у нас са ваксинирани

/КРОСС/ „В епидимиологията нещата не могат и не трябва да се смятат на дневна база. За изминалите четири месеца процентът на починалите ваксинирани срещу коронавирус е 0,77% или 1 на 160 души". Това каза главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев в ефира на „Здравей,България".

„Надявам се да нямаме по 10 хиляди положителни проби дневно. Математиците винаги са познавали и много ни помагат, но се надявам това да не се случи", каза той.

Специалистът добави, че днес ще излезе изследване на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, което показва, че в страните с под 70% ваксинационно покритие рискът е висок. „Вече само България и Румъния са с под 50% ваксинирани. Ние сме на 19% и, ако останем така, има големи рискове", каза Кунчев.

„Ако бяхме стигнали 70% ваксинирани, нямаше да има мерки. Тези проценти отдавна са минало за редица европейски страни, а на нас ни се струват мираж. Ако нямаше никакви мерки обаче, цифрите щяха да са значително по-големи. Не е приемливо хората да си умират вкъщи", добави Кунчев.

„Пазарът на фалшиви сертификати е пазар с човешкото здраве. Такава практика има. Много е трудно да се докаже, че един сертификат е фалшив. 1 от 1000 души не реагира на антигенно дразнене. Всеки случай с фалшив сертификат ще се обясни в съда именно с това нещо", каза Кунчев.

Главният държавен инспектор съобщи, че тече проверка на лекар, който прави много имунизации на хора от различни краища на страната. От РЗИ казват, че в списъка му има хора от Благоевград, Несебър и Елхово. Подозренията са, че въпросният медик издава фалшиви ваксинационни сертификати.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.