• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Кунева: Грешно е да се мисли, че европейските пари са подарени и не трябва да се следи за тях

Кунева: Грешно е да се мисли, че европейските пари са подарени и не трябва да се следи за тях
Първият български еврокомисар коментира политическото напрежение в страната

/КРОСС/ Политическото напрежение в България и предстоящите избори за европарламент коментира първият български еврокомисар Меглена Кунева в студиото на „Твоят ден" по NOVA NEWS.

Тя каза, че Европейската народна партия ще търси подкрепата на социалистите, което означава, че трябва да разпознае част от техния дневен ред, който е много противоположен на крайнодесните партии.

Кунева е на мнение, че новият бюджет едва ли ще бъде щедър към селскостопанските производители.

„Какво се случва с Плана за възстановяване, как развиваме конкурентоспособността си, къде отидоха средствата във фонда „Козлодуй"?", запита Кунева. По нейни думи е грешно да се мисли, че това са едни подарени пари и няма нужда да следим за тях.

Гостът коментира и политическите кризи в България. „По-добре е да има правителство. Разбира се, когато няма обща посока и съгласие, опозицията трябва да има възможност да говори и критикува. Това създава необходимата тяга, за да може правителството да върви по-бързо. Заради опозицията няма да се отиде на избори. Това може да се случи, защото партньорите не могат да се разберат", каза Кунева.

Тя призова за повече поддържане на общите цели, включително и от страна на опозиционните партии. Кунева смята, че липсва политическа култура в страната, но счита, че в България ще има коалиционни управления и занапред.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

КАТО ТАЗИ

КАКВИ НАЦИОНАЛНИ ПРОДАЖНИЦИ СЕ ИЗРЕДИХА В ПОЛИТИЧЕСКОТО БЛАТО....

04.03.2024 21:57:36

Анонимен

Имаш лице да се показваш. Закопа България като преговарящ за ЕС с приемането на всички условия. Най-вече със закриването на двата годни за експлоатация до 30 година ядрени реактора. Сега се оказва, че развитието на ядрената енергия е приоритет. Стана тогава известна с прозвището „Йес”.

04.03.2024 15:00:01

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.