• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Близо 990 хиляди е-винетки са купени през първите два месеца на годината

Близо 990 хиляди е-винетки са купени през първите два месеца на годината

/КРОСС/ През януари и февруари 2022 г. са купени 989 155 електронни винетки за близо 70 млн. лв, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Шофьорите могат да проверят валидността на винетката си на bgtoll.bg и на мобилното приложение БГТОЛ.

Традиционно в първите месеци на годината най-предпочитани са годишните. От тях са купени 661 939 бр. на стойност над 64,2 млн. лв. На следващо място са седмичните – 215 768 бр. за над 3,2 млн. лв. Следват уикенд винетките – 52 170 бр. за 521 700 лв., месечните – 50 724 бр. за над 1,5 млн. лв., и тримесечните – 8 554 бр. за близо 462 хил. лв.

През март изтичат 213 828 годишни е-винетки, предупреждават от АПИ. Шофьорите могат да проверят валидността им и да купят нова на www.bgtoll.bg и мобилното приложение БГТОЛ.

На интернет страницата bgtoll.bg от бутона „Проверка на винетка" след въвеждане на регистрационния номер на автомобила и държавата, в която е регистриран, всеки може да получи информация за крайния срок на електронната винетка, независимо откъде е купена – от търговски обекти на Агенция „Пътна инфраструктура" или от търговската мрежа на партньорите на АПИ. Статусът може да е „активен", „с изтекъл срок" или „неизползван" в случаите, когато винетката е купена с отложен старт до 30 дни от началната дата на валидност.

Електронни винетки могат да бъдат купени от сайта www.bgtoll.bg или мобилното приложение, както и през останалите канали за продажба на АПИ – на гише срещу плащане в брой или чрез терминал за самотаксуване – с карта. Гишета има на основните гранични контролно-пропускателни пунктове, както и в 27-те областни пътни управления в цялата страната. Терминалите за самотаксуване са близо 500.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.