• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Курц осъди Турция за опитите да изнудва ЕС

Курц осъди Турция за опитите да изнудва ЕС

/КРОСС/ Австрийският канцлер Себастиан Курц осъди днес Турция за опитите ѝ да изнудва ЕС с отварянето на границите си за хиляди бежанци, които се стремят да достигнат Европа, предаде АФП.

„Това е атака от Турция срещу Евросъюза и Гърция. Хората се използват за натиск над Европа“, заяви Курц пред репортери.

Според него настоящата ситуация е тест дали ЕС може да защитава външните си граници. 

Турция даде зелена светлина на бежанци и мигранти на своя територия, много от тях разселени сирийци, да отидат в ЕС в нарушение със споразумението с Брюксел от 2016 г.

Курц обвини турския президент Реджеп Ердоган, че е подмамил хората с „фалшиви обещания“ и ги е транспортирал до гръцката граница, използвайки ги като „оръжие“ за натиск над ЕС.

„Ако външните граници на Европа не работят, Европа без вътрешни граници е история“, предупреди канцлерът и настоя за общи усилия за недопускане на ситуацията от 2015 г.

В понеделник германската канцлерка Ангела Меркел определи действията на Анкара като „неприемливи“, а еврокомисарят Маргаритис Схинас обяви, че никой не може да изнудва или сплашва ЕС. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тази нощ прочетох в СМИ, че за разлика от канцлера Курц партньорите му в австрийската коалиция от Зелените и президента Ван дер Белен, бивш техен председател, са се обявили Австрия и ЕС да приемат майките с деца, нахлуващи през Гърция и България. Явно при това положение, особено след излизането на Великобритания от ЕС, предстои не само разпадането му, но и изчезването на държавите от континента, допуснали завладяване от башибозука от Азия и Африка.

04.03.2020 00:58:18

Емил Боев

Един истински млад европейски политик като Курц демонстрира какво значи национално отговорна и европейска политика. За разлика от балканските Хитлер и Мусолини, които се срещнаха в турската столица, без да решат каквото й да е било. Но такава е съдбата на престъпниците - освен да мачкат и убиват собственото си население, а Ердоган и кюрдите и сирийците, друго не умеят за да запазят властта си. Къде са пазителите на световната демокрация - САЩ в този момент, или поощряват и двамата в омразата им срещу Русия и Китай?

03.03.2020 21:35:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.