• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Урсула фон дер Лайен: Русия иска да пренапише правилата на световния ред

Урсула фон дер Лайен: Русия иска да пренапише правилата на световния ред

"Не можем да допуснем това да стане", заяви Фон дер Лайен на Мюнхенската конференция по сигурността

/КРОСС/ Русия се е заела да саботира архитектурата на европейската сигурност и извършва очевиден опит за пренаписване на правилата на световния ред, заяви днес председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, цитирана от Франс прес, съобщава Nova.

"Не можем да допуснем това да стане, изправени сме пред крещящ опит за пренаписване на правилата на международния ред", заяви Фон дер Лайен на Мюнхенската конференция по сигурността, на която разкритикува също съюзяването на Китай и Русия за налагане на "закона на по-силния".

Председателката на ЕК предупреди Москва, че начинът й на мислене от мрачното минало може да коства на Русия "бъдещия просперитет".

"Светът наблюдава невярващо най-голямото струпване на войски на европейска земя от мрачните дни на Студената война насам, защото като събитията в последните дни може да променят целия международен ред", каза Фон дер Лайен, цитирана от Ройтерс

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

На ЕС не му трябва Украйна защото този „воденичен камък на шията” ще го потопи напълно. ЕС едва издържа на България и на някои други и се обмисля вариант за изключване на вече приети. Не му трябват и Западните Балкани, източник на емигранти и наркотрафиканти. България, не е чудно да я използват като маша за спирачката на РСМ и Албания. Турция с прекрасно развита икономика и законодателство е кандидат от десетилетие, ако не и повече и не я приемат, въпреки експлоатацията на безчет турските гастербайтери. Украйна трябва само на НАТО и руснаците се усетиха и ги удариха през пръстите с Крим и сега в хор плачат, че е анексиран, включително и нашите политически мекерета. Противопоставянето е ясно изразено за недопускане членство в НАТО и стига му толкова разширяване с цел „отбрана”. Грузия яде пердаха, но украинците не го разбраха.

20.02.2022 19:04:10

Анонимен

Кризата в Украйна не е свързана с Украйна. Това е Германия от Майк Уитни . „ Основният интерес на Съединените щати, за които сме водили войни от векове – Първата, Втората и Студената война – са отношенията между Германия и Русия, защото обединени те са единствената сила, която може да ни застраши. И трябва да сме сигурни, че това няма да се случи ” ~Джордж Фридман, управляващ директор на STRATFOR, Съвет по външни работи на Чикаго Украинската криза няма нищо общо с Украйна. Става дума за Германия и по-специално за тръбопровод, който свързва Германия с Русия, наречен "Северен поток 2". Вашингтон смята този газопровод като заплаха за първенството си в Европа и изобщо се опитва да саботира проекта. Въпреки това „Северен поток 2“

20.02.2022 16:36:12

Анонимен

И още, както се твърди в западната преса, целта на тази война, която подклажда дуото Щати и Англия, не е Украина, а прекъсване на икономическите връзки на Русия с Германия. Е това нашите мисиркови медии няма да го дадат никога.

20.02.2022 16:35:52

Анонимен

Най-разпространеният и най-елементарен начин да се манипулира простолюдието, това, което има време само за поглед в пресата и на телевизора, е да се цитират УДОБНИ личности. Манипулациите са слезли до толкова примитивно ниво, та на бялото да се казва черно. Международният ред според тази патица е установената хегемония на Щатите и Англия. Всички войни, които те водиха под лозунга за демокрация оставиха след себе си разруха в Югославия, Либия, Ирак, Сирия и Афганистан. И разбира се освен милионите невинни жертви - масова имиграция. Това е досегашния световен ред, в който единствените, които бомбардираха с ядрено оръжие и обединен уран са Щатите

20.02.2022 16:32:15

Анонимен

Тя ги пише вече...

19.02.2022 20:45:30

Анонимен

Бившият шеф на разузнаването Драгомир Димитров, обвинен за престъпление по служба, разследван за афера за 95 000 евро, пуснат под гаранция срещу 5 000 лева, и оставен за генерален консул в Мюнхен ли придружава Петков, борец срещу корупцията? Димитров е бил служител на ДС, което той позорно скри при назначаването си за шеф на разузнаването. Петков отстрани дипломати професионалисти наскоро от външно, а виж Димитров, приближен полицай на Цветанов от Велико Търново, продължава да се изявява като дипломат. А може би и едната от девойките на Стоян Ганев Елена Шекерлетова, вечният посланик, е пристигнала да помага.

19.02.2022 19:56:42

Анонимен

Тази овца нямаше да заеме поста ако не беше одобрена от щатите. С такива като нея краварите се опитват да да командват цяла Европа, в своя полза, естествено. Не е ли наглост натиска на краваристан Европа да купува техния скъп газ, просто да докаже лоялността си кум суверена. Ще ми се женицата по-разгърнато да обясни смисъла на настоящия световен ред, ама сигурно няма да дочакам. Както не дочаках и някой да ми обясни в какво е смисъла на евро-атлантическите ценности и каква е разликата с общочовешките. Тъпи, нагли бърборковци, в думите на които има все по-малко смисъл и все повече лъжи.

19.02.2022 18:40:19

Анонимен

Много късно се е сетила за международния световен ред, който отдавна е пренаписан с войните, които се водиха и в които Русия не участва.

19.02.2022 16:18:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.