• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Урсула фон дер Лайен: ЕС не признава талибаните и не води преговори с тях

Урсула фон дер Лайен: ЕС не признава талибаните и не води преговори с тях

/КРОСС/ Европейският съюз не е признал талибаните, заяви днес председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и добави, че ЕС не води и политически разговори с ислямистите, седмица, след като те завзеха властта в Афганистан, предаде Ройтерс.

Миналата неделя талибаните завършиха светкавичното завземане на управлението като влязоха в столицата Кабул без нито един изстрел.

Ръководителката на изпълнителната власт на ЕС направи изявлението в Мадрид, след като посети приемен център за афганистански служители в институции на ЕС, евакуирани от Кабул.
Фон дер Лайен каза, че ще предложи увеличаване на 57-те милиона евро хуманитарна помощ, които Европейската комисия е отделила тази година за Афганистан.

Председателката на ЕК подчерта, че помощта на ЕС е обвързана със спазването на човешките права, доброто отношение към малцинствата и зачитането на правата на момичетата и жените.

"Може да чуваме думите на талибаните, но ще ги преценяваме най-вече по делата и действията им", каза Фон дер Лайен на пресконференция.

Тя обяви, че ЕК е готова да осигури финансиране на държавите от ЕС за подпомагане на настаняването на бежанци и планира да повдигне въпроса за настаняването на срещата на Г-7 идната седмица.

След върховата точка през 2015 г., когато над един милион мигранти пристигнаха в ЕС, главно от Сирия, Афганистан и Ирак, ЕС съкрати броя на прииждащите благодарение на сделка с Турция, която получава средства от ЕС, за да приема търсещи убежище на своя територия, припомня Ройтерс.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

политика

А кого признаваме? Ще се правим, че Афганистан го няма? Тази политика води само до по-голяма конфронтация и възможност талибаните да изпращат в ЕС свои бойци, маскирани като бягащи от войната.....

22.08.2021 11:54:39

Анонимен

Да не признаваш този, който те е победил безапелационно и да не разговаряш с него не е признак на сила.

21.08.2021 22:26:52

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.