• 01 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Лавров: Русия е готова да възобнови диалога с НАТО

Лавров: Русия е готова да възобнови диалога с НАТО

/КРОСС/ Русия е готова да възобнови диалога с НАТО и очаква отговор на нейното предложение. Това съобщи на пресконференция руският външен министър Сергей Лавров, предава TACC.

„Ще бъдем готови да възобновим диалога. Очакваме отговор на много от нашите предложения, които се разглеждат в Северноатлантическия алианс повече от година, чието приемане може значително да помогне за деескалация на ситуацията", подчерта първият дипломат на Москва.

Лавров отбеляза, че взаимодействието между Русия и НАТО е почти напълно преустановено след преврата в Украйна през февруари 2014 г.

Министърът добави, че диалогът между Русия и Алианса не трябва да е празен разговор. „Той не трябва да се води заради това натовците всеки път на заседания на Съвета Русия-НАТО да правят едностранчиви изявления, обвинявайки ни във всички грехове във връзка с украинската криза", посочи Лавров. „Съветът Русия-НАТО да се концентрира върху въпросите на сигурността, за което е и създаден".

Според министъра Русия от около 2 години не може да получи отговор от НАТО на предложението за установяване на разстояние между военните на границата. „От около 2 години НАТО не разглежда конкретните ни предложения, които бяха предадени чрез Генералния щаб на нашите въоръжени сили... Имаше и предложение за съгласуване на разстоянието за ученията, както и редица други конкретни инициативи. Не сме получили отговор на нито една от тях", отбеляза Лавров.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Браво

Вярно провокаций по Руските граници Нови нападателни орьжия непрекьснатото повтаряне че Русия е нашия общ враг Води до хвьрлянене на пари за вьорьжение После то морално остарява Дайте пак да купим модерно орьжие И така народите не стабилизират икономиките си Няма открит пазар няма диалог на равнопоставеност уважение суверенитет Липсват дружба между народите няма младежки фестивали по музика изкуство по диалог между нацийте Разруха бедност безпьтица Липсва качествено образование здравеопазване грижа за човека Има корпораций експлотация и много пропоганда на капитализма Това е днешния западен модел

01.06.2021 06:19:24

Иван Андреев

Е... Няма как чрез предложения водещи към мир да се развива военен бизнес.

31.05.2021 17:41:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.