• 12 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Сергей Лавров: Русия призовава палестинските фракции да се обединят

Сергей Лавров: Русия призовава палестинските фракции да се обединят

/КРОСС/ Руският външен министър Сергей Лавров в четвъртък призова палестинските групи, които водят преговори в Москва за формирането на единно правителство, да загърбят различията си и да се обединят в името на палестинския народ, предава Ройтерс.

Преговорите между представители на Хамас и политическата фракция Фатах се провеждат дни след като палестинският премиер Мохамад Щайе подаде оставка.

Палестинският външен министър Рияд ал-Малики каза в сряда, че промяната има за цел да изгради подкрепа за разширена роля на подкрепяните от Запада палестински власти след войната на Израел в Газа срещу управляващата палестинска ислямистка групировка Хамас.

Той каза също, че се надява преговорите в Москва да доведат до "взаимно разбиране между всички фракции" относно необходимостта от подкрепа на технократско правителство.

Обръщайки се към палестинските делегации, Лавров каза, че Москва отдавна се е застъпвала за преки преговори между Израел и палестинската власт, но по независещи от нея причини те не се провеждат.

"Претекст за отлагане и пренасрочване на тези преговори е липсата на единство в палестинските редици. Скептиците твърдяха, че е невъзможно да се преговаря, когато не се знае кой говори от името на палестинците", каза Лавров.

"Исус Христос е роден в Палестина. Той е казал: "Дом, разделен сам по себе си, няма да устои". Христос е почитан както от мюсюлмани, така и от християни Мисля, че този цитат отразява предизвикателството за възстановяване на палестинското единство.

"Това не зависи от никого, освен от самите палестинци."

Лавров каза, че руското външно министерство и руските специалисти по Близкия изток са готови да помогнат и да консултират делегатите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.