• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Лавров е в Ню Йорк за руското председателство на Съвета за сигурност на ООН

Лавров е в Ню Йорк за руското председателство на Съвета за сигурност на ООН

/КРОСС/ На фона на засилващите се санкции срещу Русия външният министър Сергей Лавров пристигна в Ню Йорк за заседанията на Съвета за сигурност на ООН. На среща на Лавров с генералния секретар на организацията Антониу Гутериш се очаква да бъде обсъдена и сделката за износ на зърно от Украйна.

Поводът за посещението на Сергей Лавров е в Ню Йорк е руското председателство на Съвета за сигурност на ООН този месец, като на заседанията са поканени ръководителите на външнополитическите ведомства на няколко страни, сред които американският държавен секретар Антъни Блинкен.

Руски медии отбелязват, че остава открит въпросът за среща между Лавров и Блинкън в централата на ООН, предаде БНР. По-рано Лавров обвини Съединените щати в злоупотреба с позицията на домакин на световната организация. Руските журналисти не са получили американски визи. Лавров нарече подобно поведение на САЩ "глупост" и обеща, че Москва "няма да забрави или прости" това.

Зърнената сделка е в центъра на срещата на руския външен министър с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш. Претенциите на Москва около пречките пред износа на руско зърно и торове, което поставя под въпрос продължаването на споразумението.

Русия обяви, че нейните сили са напреднали в Бахмут, докато украински висш командир каза, че неговите сили удържат фронта в града. "За нас е невъзможно да се откажем от Бахмут, заяви президентът Володимир Зеленски. Той обеща защитата на града да бъде удържана.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ако някой прочете речта на Лавров в ООН ще си направи извода на кьде духа вятьра Кьм ядрена война Или САЩ ще се вразумят или ще отидем кьм апокалипсис Голям дипломат дьржавник и лидер на световната дипломация Запада крьв пикае от неговите думи Слава на Русия стожер на мира

26.04.2023 07:05:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.