• 26 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8068
  •  GBP / BGN 2.3463
  •  CHF / BGN 2.0847
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

С галаконцерт на лауреатите ще бъде закрит Втория международен балетен конкурс „Сара-Нора Прима“ в Бургас

С галаконцерт на лауреатите ще бъде закрит Втория международен балетен конкурс „Сара-Нора Прима“ в Бургас

/КРОСС/ С галаконцерт на лауреатите ще бъде закрит Втория международен балетен конкурс „Сара-Нора Прима" в Бургас, предава БТА. Второто издание на единствения в момента балетен конкурс за професионалисти в страната се провежда в Държавна опера - Бургас, която е партньор и домакин на проявата. 

Преди официалното начало на галаконцерта на сцената ще се проведе церемония по награждаване на лауреатите в конкурса. Ще бъдат връчени парични отличия с общ награден фонд на стойност 40 000 лв., както и допълнителни награди като гастроли, договори, безплатни обучения и конкурси. Всички, стигнали до последния кръг, ще получат диплом за финалист и плакет.

След края на последната състезателна вечер журито проведе заседание, на което определи лауреатите. До втори тур бяха допуснати общо 45 финалисти в трите възрастови групи. От Група А се представиха петима балетисти, а от Група Б - 15 артисти. От най-голяма възрастова група С преминаха 12 индивидуалисти и осем двойки.

Междувременно в залите на Държавна опера - Бургас се провежда и балетна академия „Сара-Нора Мастър", която продължава от 1 до 9 юли. В рамките на 10 дни участниците ще се срещат с различни педагози, които наблягат на определени техники като екзерсис, класически репертоар и характерни танци. Сред преподавателите са Сара-Нора Кръстева, примабалерината, дългогодишен художествен ръководител на балетната трупа на Софийска опера и балет и основател на конкурса; примабалерината и художествен директор на балета на Националната опера и балет Марта Петкова; премиер солистът Никола Хаджитанев; проф. д-р Мария (Маша) Илиева и доц. д-р Анна Пампулова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.