• 02 Дек 2023 |
 •  USD / BGN 1.7985
 •  GBP / BGN 2.2730
 •  CHF / BGN 2.0523
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 11°C

Третата „Академия Меланом“ отваря нови хоризонти за лечение на рака на кожата

Третата „Академия Меланом“ отваря нови хоризонти за лечение на рака на кожата
Форумът в София събира водещи специалисти от световните онкологични конгреси

/КРОСС/ В София започва третата „Академия Меланом" с международно участие. Събитието се организира от Българската асоциация по дермато-онкология (БАДО) и ще събере от 17-ти до 19-ти ноември в „София Хотел Балкан" водещи специалисти от България и чужбина, свързани с диагностиката и лечението на малигнен меланом и редки кожни тумори.

„Академия Меланом" е уникален форум за обмен на опит между лекари онколози, онкодерматолози, хирурзи, радиотерапевти, нуклеарни медици, образни диагностици, патохистолози, дерматолози, изследователи, учени, медицински сестри и други експерти. Ще бъдат представени клиничен опит, изследователска работа и резултати от клинични изпитвания, които отразяват огромния напредък в областта на дермато-онкологията.

От научна гледна точка програмата на конференцията ще предостави цялостен преглед на най-новите постижения в областта на меланома и кожната онкология. Разнообразните пленарни лекции, интерактивни симпозиуми и семинари ще обхванат областта на меланома, базоцелуларния карцином, плоскоклетъчния карцином, карциномът на Меркел и други злокачествени кожни тумори. Ще бъде представен целият спектър на заболяванията, включително епидемиология, превенция и ранно откриване, диагностика и стадиране, хирургична и лъчетерапия и системни терапии.

Сред акцентите са новите терапевтични възможности за пациенти в ранен IIB и IIC стадий, които са достъпни за българските пациенти от лятото на тази година. Опитът на УСБАЛО - София и ролята на сентинелната биопсия за прецизно стадиране при новодиагностицирани пациенти също ще бъдат част от съботната програмата на форума. Ще бъдат представени и първите резултати от прилагането на видокотехнологичната оперативна техника в рефенирани онкологични центрове в Пловдив, Варна и Бургас.

Нов клас антитяло, част от комбинирана имунотерапия за лечение на меланом в метастатичен стадий ще представи проф. д-р Пьотр Рутковски - ръководител на клиника в Националния изследователски институт по онкология във Варшава, Полша. Окуражаващите резултати дават нова надежда за контрол над заболяването, при значително по-ниска имунотоксичност.

С нов клас антитяло е свързана и сензацията в лечението очната форма на малигнения меланом, която ще бъде представена на форума в София. Това рядко, но изключително трудно за овладяване заболяване е сериозно предизвикателство, което намира нова перспектива в новия препарат, предназначен за овладяване на метастатичните форми на заболяването, което до скоро беше немислимо. Ще видим и резултати от лечението на първите пациенти с новия препарат.

Проф. Тереза Амарал от Центъра за клинични изпитвания за рак на кожата към Университета на Тюбинген, Германия и водещ лектор на Европейската асоциация по медицинска онкология за кожни тумори ще говори за резистентността към терапиите, което е голям бич и за лекари, и за пациенти. Проф. Амарал пристига специално за събитието, за да предаде опита си в преодоляването на резистентността към лечението, която засяга в различна степен близо 40% от пациентите с меланом.

От чуждестранните лектори вниманието на аудиторията ще привлекат също проф. Мирослав Динич и проф. Лидия Кандолф - ръководители на клиники във Военномедицинската академия на Сърбия, които ще споделят опита си в менажирането на имуносвързаните токсичности и новостите в лечението на базоцелуларен карцином.

Отново на български медицински форум ще посрещнем и проф. Майкъл Вайхентал от Клиниката по дерматология, венерология и алергология на Университетската болница Шлезвиг-Холщайн в гр. Кил, Германия. Той е ръководител на Европейския меланомен регистър - EUMelaReg, към който се присъедини и България, и ще представи нови проекти с участието на страната ни в лечението на метастатичен меланом.

Третата Академия няма да бъде изключение от приноса и влиянието на предишните си издания. Ще бъдат въведени някои уникални елементи, като например специални застъпнически сесии, свързани с качеството на живот на пациентите с меланом. С участието на психолози, терапевти по физическо здраве и най-уважаваният фертилен специалист у нас - д-р Георги Стаменов форумът ще обърне внимание на цялостната грижа и подкрепа за засегнатите и техните близки, както и възможностите на нашите млади пациенти да създават семейство и да живеят пълноценно и след болестта.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2023 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.