• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Димитър Дилчев:Дългосрочните превозни документи остават най-удобни и изгодни

Димитър Дилчев:Дългосрочните превозни документи остават най-удобни и изгодни

/КРОСС/  От 1 януари за 1,60 лева ще можете вече да ползвате повече градски транспорт. С билет 30+ може да прехвърляте колкото искате превозни средства, като в последното може да завършите вашето пътуване до дестинацията. Това каза директорът на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев в предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Билет 60+ ще струва 2,20 лева. Безконтактните плащания също стават 30+. „Колкото и да ползвате вашата банкова карта през деня, в края ще бъдете тарифирани само 4 лева, колкото е цената на дневната карта, т.е. ако надхвърляте четирите лева в единични билети, в края на деня ще бъдете таксувани само като дневна карта", поясни Дилчев.

Дългосрочните превозни документи остават най-удобни и изгодни.

80% от пътуванията на столичани са в рамките на 30 минути, показват изчисленията на работната група по въвеждането на билета за време.

Хартиените билети престават да се продават на касите на ЦГМ. От 1 януари до 1 март такъв може да бъде закупен срещу 2 лева от водача на превозното средство. Закупените билети на стойност 1,60 лева могат да се ползват до 1 март, след което перфораторите ще станат излишни в столичния градски транспорт.

От 1 януари валидирането на всички документи в транспортните средства е задължително. Контрольорите ще бъдат с боди камери и проверките ще бъдат документирани. „Целта е хората да започнат да работят по-спокойно, очаква се напрежението, което се създава, да намалее. Надяваме се с времето инцидентите да стават по-малко", добави Дилчев.

Глобата за нередовен пътник се вдига на 40 лева.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.