• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

От „Възраждане“ настояват за отпускане на еднократна великденска добавка към пенсиите на всички пенсионери

От „Възраждане“ настояват за отпускане на еднократна великденска добавка към пенсиите на всички пенсионери

/КРОСС/ Предложихме всички пенсионери да получат 100 лева добавка към пенсията си за великденските празници. Това каза на брифинг в парламента депутатът от „Възраждане" Георги Георгиев.

„Предложението ни е във връзка с това, че от ГЕРБ-СДС и ДПС внесоха предложение пенсионерите под линията на бедност да получат по 75 лева добавка", обясни той.

„Ние от „Възраждане" казваме: „Защо пенсионерите, които са под прага на бедността? Един пенсионер, който има пенсия от 528 лева, не заслужава ли да получи добавка? Това е с два лева повече от прага на бедността, но този пенсионер по-малко беден ли е от останалите?". Затова внесохме такова предложение, за да коригираме тази дискриминация и несправедливост", каза още Георгиев.

Според него е много е важно да се уточни, че предложението на ГЕРБ и ДПС не е подкрепено финансово. „Ние казваме откъде ще бъдат средствата, с които ще се осигурят добавките за пенсионери както за Великден, така и за Коледа. От сметката на допълнителното задължително пенсионно осигуряване - от април месец до края на годината да се прехвърлят на сметката на Държавното обществено осигуряване. Така в сметката на ДОО ще постъпят допълнително над 1,5 милиарда лева, с които ще се подсигурят пари за добавки към пенсиите и ще остане 1 млрд., който ще покрие част от големия дефицит в държавното обществено осигуряване", обясни депутатът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Парите за празнични добавки на възрастните ги раздадоха на административните търтей, техни партийни калинки.

03.04.2024 13:52:14

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.