• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Правителството одобри допълнителни разходи

Правителството одобри допълнителни разходи

/КРОСС/ Близо 70 милиона лева от Оперативната програма "Околна среда" ще бъдат пренасочени за подкрепа на малкия и средния бизнес, засегнат от кризата с Covid-19. Това реши правителството на днешното си заседание.

Кабинетът одобри и допълнителни до 10 милиона лева за МВР по договори, свързани с издаването на българските лични документи.

852 хиляди лева се отпускат за подпомагане на две болници - в Севлиево и в Тутракан, както и за ремонт на сградата на Софийската митрополия.

За допълнителни стипендии на докторанти държавата отпуска 3 милиона и 700 хиляди лева.

Индивидуалната допълнителна стипендия, която ще получава докторант тази година ще бъде между 435 лева за аграрния университет в Пловдив и 3 887 лв. за БАН.

Очаква се осигуряването на допълнителните средства да има решаващо влияние за привличането и задържането на младите учени в страната.

Министерският съвет одобри 1,5 милиона лева по бюджета на образователното министерство за тази година. Със средствата ще бъде финансирана изпълнението на дейностите през първата година на националната научна програма за създаване на база данни на кръводарителите в България.

С друго решение кабинетът е определил общия размер на държавната гаранция за кредитите на студенти и докторанти, които ще се отпускат, тази година да бъдат до 40 милиона лева.

Анализът на образователното министерство показва, че за последните девет години близо 21 хиляди студенти и докторанти са се възползвали от възможността да изтеглят кредити.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.