• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Министър Караджов: „Български ВиК холдинг“ отчита загуба от 944 хил. лв. към 30 септември 2021 г.

Министър Караджов: „Български ВиК холдинг“ отчита загуба от 944 хил. лв. към 30 септември 2021 г.

/КРОСС/ Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов съобщи по време на парламентарния контрол, че "Български ВиК холдинг" ЕАД по индивидуалния отчет към 30 септември 2021 г. отчита загуба от 944 000 лева. Холдингът не е възлагал поръчки от типа инхаус, допълни министърът.

Той напомни, че с Постановление 7 на МС от 22 януари 2020 г. са били одобрени промени по бюджета на МРРБ в размер на 1 млрд. лева за учредяването на холдинговото дружество с държавно участие в капитала.

Към 10 януари тази година размерът на собствения капитал, разходваните и разполагаемите средства на холдинга са: собствен капитал -1,040 млрд. лева, в това число парични средства - 1 млрд. лева, апорт на дълготрайни материални и нематериални активи - 2,5 млн. лева, непаричина вноска, собственост върху дялове във ВиК оператори - 37,7 млн. лева, каза министърът. На фона на един милиард, който стои вече втора година в холдинга, не е направено много коментира министърът. В същото време холдингът подпомага ВиК дружествата не само парично, а като им оказва техническа и друга помощ, за да може да се участва в европейски програми, по които има отпуснати средства, като чрез тях има много по-голям обем на направените и на очакваните инвестиции, допълни министърът.

Той добави, че изразходваните средства общо дотук са 107,483 млн. лева. За увеличаване на капитала на дъщерни дружества са изразходвани 32,580 млн. лева, в това число за ВиК - Добрич, Сливен, и за уставен капитал на "ВиК Енерджи груп" ЕООД - 1 млн. лева.

Отпуснатите заеми са 71,721 млн. лева, като в тях инвестиционни са около 70 млн. лева, за стабилизиране и погасяване на задължения -Ц 64 млн. лева, за плащания за основна дейност - 3,182 млн. лева. В момента наличните средства са 892,516 млн. лева, каза министърът.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.