• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Преглед на вестниците

Преглед на вестниците

/КРОСС/По данни на статистическия институт, цитирани в "Труд", инфлацията у нас регистрира нови рекордни стойности. Към края на април ръстът е 3,7 на сто, както е било към края на октомври миналата година. По-голямо повишение на цените обаче не е имало от 6 години насам, подчертават от статистиката - зеленчуците са поскъпнали с 25 процента, а хлябът - с 11 на сто. "Животът все по-скъп" е водещото заглавие на "Земя". Петгодишен връх от 3,7 на сто инфлация през април, пояснява вестникът.

Две трети от влоговете са под хиляда лева, пише "Телеграф". В банките на влог има 52 милиарда лева. Според данните на БНБ за последната една година, милионерите у нас са се увеличили със 108 към края на март. Сега имаме 824 депозита на физически лица на стойност над един милион лева.

Лошите кредити се свиват до 7,17 на сто, информира "Труд". Според анализ на Асоциацията на банките, приходите от такси са с ръст от десет на сто. Намаляват разходите на банките за лихви по депозити заради намаляване на лихвения процент.

Агенция "Пътна инфраструктура" назначи току-що създадена фирма за събирач на тол такси, пише "Сега". Това е втори подобен случай в агенцията от началото на годината, отбелязва вестникът. Фирмата, чийто съсобственик е популярна преди време поппевица Лилана, ще получава седем процента от стойността на събраните тол такси. Водещото заглавие на "Дума" е на същата тема - "Абонирани за поръчки ще събират тол таксите". Фирмата "Инфосистемс интернешънъл" редовно е печелила търгове за градския транспорт в София, допълва вестникът.

Според "Монитор" дни преди началото на летния сезон по морето местните власти гонят багерите и тежката строителна техника от курортите край Варна. Над един милион квадратни метра строежи по морето са пред спиране.

Страните от Европейския съюз трябва да изискват от работодателите да създадат системи за графици, в които да се отбелязват отработените от всеки служител часове през деня. Това постанови Съдът на Европейския съюз, съобщава "24 часа". Според вестника това решение би могло да има значителни последици, тъй като изисква стандарт за отчитане както на редовните, така и на извънредните часове труд.

"Сега" помества пространен анализ за неразбориите при пенсиониране у нас. Бившите селскостопански работници изгарят с най-много трудов стаж при новата методика на формиране на пенсии, пише в анализа. Изданието подчертава, че въпреки старанието на управляващите за изглаждане на проблемите с последните пенсионни проблеми, все още хиляди хора се сблъскват с трудности.

Млади учители ще получат по 300 лева за 24 май, информира "24 часа". 20 млади педагози в Пловдив, показали високи професионални качества, ще бъдат поощрени за Деня на славянската писменост. Изданието информира, че в празничния ден в Бургас ще манифестират осем хиляди души, което е рекорд за града по масовост.

Холивудският ас Силвестър Сталоун ще покаже премиерно на фестивала в Кан кадри от заснетия у нас филм "Рамбо 5", съобщава "Монитор". Страната ни губи все повече позиции като дестинация за филмопроизводство в Източна Европа, според фестивалния вестник в Кан. Основен фактор за това е невъзможността на създателите на филмовия продукт да си върнат процент от изразходваните средства, защото нашето законодателство не предвижда подобен механизъм.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.