• 27 Фев 2024 |
 •  USD / BGN 1.8023
 •  GBP / BGN 2.2877
 •  CHF / BGN 2.0489
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 16°C

„ЛЕВИЦАТА!“ и Българската газова асоциация подписаха ПАКТ ЗА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ

„ЛЕВИЦАТА!“ и Българската газова асоциация подписаха ПАКТ ЗА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ
„ЛЕВИЦАТА!“ ще отстоява позиция за дълбоки реформи в европейските институции и ограничаване на произвола на брюкселските чиновници

/КРОСС/ „ЛЕВИЦАТА!" и Българската газова асоциация подписаха ПАКТ ЗА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ. Документът формулира общото разбиране за Зелената сделка в ЕС - на теория, положително начинание, но на практика, силно проблематично за България. Това съобщи пред медиите председателят на Коалиционния съвет на „ЛЕВИЦАТА!" Костадин Паскалев. Двете страни се споразумяха да положат усилия бъдещите български евродепутати да формулират в своите програми позиция за предстоящите избори за Европейски парламент за деполитизация и децентрализация на Европейската схема за търговия с квоти за емисии на парникови газове и организиране на национални борси на парникови газове, както и за премахване ползването на квотите за парникови газове като финансови инструменти, с цел постигане на национални нулеви карбонови икономики, а не несправедливо дотиране на развитите индустриални държави за сметка на периферията. Съгласието между „ЛЕВИЦАТА!" и Българска газова асоциация цели да постигне развитие и съхраняване на българската икономика, социалната си мрежа и качеството на живот на българските граждани.

Управителят на Българската газова асоциация Пламен Павлов отбеляза, че формираните у нас енергийни политики са далеч от интереса на българските граждани и изрази удовлетворение от получената подкрепа на „ЛЕВИЦАТА!".

В контекста на предстоящия евровот енергийната сигурност е една от фундаменталните теми за „ЛЕВИЦАТА!", посочи Костадин Паскалев. До края на февруари формацията ще постави началото на своята активна дейност за изборите и ще представи кандидатите си, които ще формулират национално отговорни политики в Брюксел. В началото на март „ЛЕВИЦАТА!" ще представи и политическите си партньори в евроизборите.

Във фокуса на политиките, върху които ще бъде поставен акцент, е застрашената демокрация в Европейския съюз и свободата на словото и медиите, начинът, по който изобщо функционира и се вземат решения в ЕС и отношението към Русия, мирът и миграцията към и в ЕС, икономиката в ЕС и общата селскостопанска политика.
В контекста на формирането на политическа платформа на „ЛЕВИЦАТА!" за предстоящия евровот Валери Жаблянов подчерта, че начинът, по който в момента функционира ЕС и неговите органи, не удовлетворява огромна част от гражданите на Европейския съюз и представлява заплаха за основни права и свободи на европейските граждани, като правото на изразяване и правото на свободно участие в политическия живот. В този смисъл, „ЛЕВИЦАТА!" ще отстоява позиция за дълбоки реформи в европейските институции и ограничаване на произвола на брюкселските чиновници. Акцент в предизборната кампания за Европейски парламент ще бъде темата за мира и демилитаризация на европейската икономика.

Лидерът на АБВ Румен Петков алармира за готвен от СЗО Световен пандемичен договор, влизането в сила на който, при пандемична ситуация, лишава държавите, ангажирани с него, от суверенитет. Петков подчерта, че държавата ни трябва да прояви изключителни резерви към подобни споразумения и припомни огромните загуби, които страната ни понесе в следствие на, както се оказа, в болшинството си ненужни ограничения, по време на обявената Ковид пандемия. А колко точно пари от държавната хазна са отишли в Ковид направлението и целия обем информация за действията на страната ни в онзи период, за закупени ваксини, маски, облекла и т.н., „ЛЕВИЦАТА!" ще изиска от Министерския съвет и ресорното ведомство.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.