• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Как да стана предприемач - национална научна конференция в град Левски

Как да стана предприемач - национална научна конференция в град Левски

/КРОСС/ Между 18 и 21 септември в град Левски ще се проведе Национална научна конференция „Предприемачеството през погледа на младите хора - възможности и мечти". Над 35 участници от различни области на страната ще вземат участие в нея.

Идеята е как учениците от 11 и 12 клас виждат своето бъдеще. Какъв избор са направили - да учат и какво, да работят и какво. Пред какви изпитания и трудности биха се изправили, могат ли да се справят сами и от кого биха потърсили помощ.

Целта на конференцията е да се провокира инициативността и предприемчивостта на младите хора в България. Да се подкрепят изборите, които всеки един от тях прави, свързани с неговото образование и реализация на пазара на труда, в зависимост от неговите лични качества, интереси, таланти, умения и предизвикателства.

Организатори на Научната конференция са неправителствената организация СОНИК СТАРТ И СУ „Крум Попов" град Левски.

Събитието е под патронажа на проф. Галин Цоков, министър на образованието, под егидата на Любка Александрова, кмет на община Левски, с подкрепата на академичната общност и списание Икономическа мисъл. Почетни гости ще бъдат проф. Огнян Герджиков и Димитър Томов.

В основата на събитието обаче са децата. Те ще са тези, които ще представят своите проекти, те ще са тези които ще водят конференцията, ще участват в различни екипи, ще решават определени казуси и ще търсят отговори на своите въпроси от различни ментори.

Събитието е вдъхновено от Целите за устойчиво развитие на ООН и е част от Календара за отбелязване 15 години СОНИК СТАРТ и на 100 години СУ „Крум Попов" Левски.

Откриването на Научната конференция е на 18 септември от 12 часа в сградата на община Левски.

По този повод на 18 септември от 10.00 ч. в пресклуба на БТА в Плевен ще се проведе пресконференция.

В нея ще участват: ИВАН ИВАНОВ, УПРАВИТЕЛ НА СОНИК СТАРТ, ПРОФ. СПАРТАК КЕРЕМИДЧИЕВ, ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НС НА ИНСТИТУТ ЗА ИКОНОМИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ КЪМ БАН, ЛЮБКА АЛЕКСАНДРОВА, КМЕТ НА ГР. ЛЕВСКИ И ИНЖ. НАТАЛИЯ ЧИНГОВА, ДИРЕКТОР НА СУ „КРУМ ПОПОВ" ГР. ЛЕВСКИ.

СОНИК СТАРТ е организация, която доказва, че младите професионалисти могат да променят съдби - и своята, и чуждите - и то устойчиво.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.