• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Сираков прехвърли 35 % от акциите на "Левски" на Тити Папазов (обновена)

 Сираков прехвърли 35 % от акциите на "Левски" на Тити Папазов (обновена)

Васил Божков си търси 7 милиона лева от клуба

/КРОСС/ Новият собственик на Левски Наско Сираков дава първата си пресконференция.

"До момента съм дал стотици хиляди интервюта, но днес съм изключително развълнуван. Ако нервнича в някои моменти, искам да ме извините, защото тук става въпрос за съдбата на "Левски". Първо искам да изкажа огромна благодарност към феновете. Ако не бяха те, може би сега нямаше да има пресконференция. Това, което направиха е без аналог в световната история. "Левски" да продължава да диша се дължи на тях", бяха първите думи на Наско Сираков.

"Защо се заех със задачата да взема акциите? Приех "Левски" като кауза, кауза да бъде спасен. Защото това е най-тежкият момент в 106-годишнината на клуба", подчерта легендарният голмайстор.

Новият мажоритарен собственик на "Левски" Наско Сираков обяви, че ще задържи само 51 процента от акциите. Останалите 35 ще бъдат дадени на Тити Папазов. Сираков обяви също така, че Ивайло Петков за в бъдеще няма да е спортен директор на клуба.

"При наличието на човек като мен в клуба не виждам смисъл да има спортен директор, каза още Наско.

Легендата разкри шокираща новина - укриващият се в Дубай вече бивш благодетел на "сините" Васил Божков си търси 7 милиона лева от клуба. От изказването на Сираков стана ясно, че той е финансирал "сините" и със заеми.

"Заеми и главници - 11 000 070 лева. "Главболгарстрой" - 3,820 млн. лева. НАП - по споразумение - 4,3 милиона лева. Текущите задължения към НАП са 714 хиляди лева. Заплати към 2 май - 1,8 млн. лева. 606 хиляди лева към клубове, комисионни по трансфери - 130 хиляди лева. Лични пари по договори на футболисти - 270 хиляди лева. 135 хиляди лева за екипировка. Текущите разходи са 50 000 лева. За местни данъци и такси Левски дължи 963 хиляди лева. Общо 23 948 000 лева", обяви Сираков.

"Да, тази цифра звучи стряскащо", каза легендата.

Сираков е категоричен, че ще има голямо орязване на разходите в клуба, като ще разговаря с всеки един човек работещ за "Левски". "За напред бюджетът ни ще е наполовина от този досега, каза още Сираков. - Ще преговаряме и за вдигане на парите за "Левски" от тв. правата. Според мен нормалното, което трябва да получим е между 2 и 4 млн. лв".
"В момента в клубната каса има около 100 хиляди лева", съобщи Сираков.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Раев и Ревльото ще спасяват ЛЕЕвски. Смех....

10.06.2020 17:32:01

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.