• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Първан Симеонов: Най-големите грешки в България в последните години са ставали от прекаляване

Първан Симеонов: Най-големите грешки в България в последните години са ставали от прекаляване

/КРОСС/ От политическа криза минаваме към криза на демокрацията и това сме си го говорили във вашето студио, много преди да видим спиралата надолу. А сега сме доста надолу по тази спирала. Това каза в БНТ, „Още от деня" Първан Симеонов, политолог от "Галъп".

Защо се докарахме дотук е много дълга тема, но една от причините е, че няколкото агитки, които се образуваха в страната, спряха да чуват другия. Започнаха да слушат само себе си и да вярват на собствената си пропаганда.

Най-големите грешки в България в последните години са ставали от прекаляване - либералите, прозападните либерали и прогресивистите прекалиха в битките за миналото и настроиха много хора срещу себе си, надценявайки собствения си ръст в обществото.

Сега обратно - балканските сили, центристките балкански сили, битово консервативните сили виждат шанс да натрият носа на либералите и на свой ред са на път да прекалят. Защото в цялата тази компроматна битка, която се случва, аз не коментирам юридическите й детайли, кой крив - кой прав, струва ми се, че прави няма и с този тип служебен кабинет, който някак си за едната бройка наистина да стане вече съвсем партиен, изглежда, че балканските сили на свой ред са на път да прекалят в опита си да занулят либералите, коментира Първан Симеонов. Но не могат да ги занулят, защото либералите представляват автентична група хора в България. И след изборите пак ще трябва до тях да се опре, защото няма как само балканците да управляват, няма да бъде легитимно. Може да предизвикат нови протести, коментира още Симеонов.

БНТ, „Още от деня"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.