• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Благотворителен щанд на „Каритас“ на фермерския пазар на Lidl този уикенд в София

Благотворителен щанд на „Каритас“ на фермерския пазар на Lidl този уикенд в София

/КРОСС/  Предстоящият този уикенд в София фермерски пазар на Лидл България ще включва и щанд с благотворителна кауза на фондация „Каритас“, наред с традиционните предложения от български земеделци, фермери и занаятчии. На 26, 27 и 28 май на паркинга пред магазина на веригата на ул. "Резбарска" №1В, посетителите ще открият пъстра палитра от уникални ръчно изработени бижута и аксесоари в подкрепа на хора в неравностойно положение, както и богато разнообразие от свежи фермерски плодове и зеленчуци, мандраджийски продукти, месни деликатеси, ядки, мед, вино и много други.

Едни от първите свежи български череши ще бъдат акцент на фермерския пазар този уикенд в София. Те са от овощната градина на Десислава Караманска от Пловдив, която за пръв път се включва в традиционната инициатива на Lidl в подкрепа на българските производители. Нов за клиентите на веригата ще бъде и щандът на фондация „Каритас” София, от който те ще могат да закупят плетени чанти за пазаруване, шити градски чанти за малки и големи, портмонета с шарени десени, пъстри текстилни лалета, кожени и керамични аксесоари. Те са произведени от хора в неравностойно положение, като част от трудовата им интеграцията.

Традиционно, фермерският пазар на Lidl ще предложи на посетителите и богато разнообразие от родни продукти, сред които плодове и зеленчуци от Стефан Нямов от гр. Куклен, мед и пчелни продукти от кошерите на Христина Якофова от Пловдив, пивко вино от с. Левуново, както и билкови тинктури от “Билка чудодейка” и бутикови сапуни с шафран и магарешко мляко от Девин. Сред изкушенията за любителите на българските продукти ще има и разнообразие от ядки от щанда на Петър Ненков от Айтос, фермерски млечни продукти от с. Строево, месни деликатеси от гр. Рила, уникален сироп от лавандула и още много сладки и солени дарове, съхранени в пъстрите бурканчета на “Том консерв”.

Традиционната инициатива на Lidl се провежда за четвърта поредна година в подкрепа на български производители, фермери и творци, като им предоставя възможност да се срещнат лице в лице с клиенти от големите градове. Тази година са предвидени общо 14 събития в София и на няколко крайморски локации в летните месеци. Освен че предоставя своите паркинги, веригата подкрепя родните производители като поема и всички разходи по организацията на събитията. Посещаемостта им расте всяка година, като до момента те са дали възможност на десетки хиляди потребители от София и от някои от най-популярните морски курорти, да пазаруват свежи и качествени продукти директно от над 123 фермера от 58 населени места.

В отговор на нарастващия интерес през 2023 г. фермерски пазари на Lidl ще има и на две нови морски локации – в град Варна и Балчик, като се очаква те да се проведат през юни и юли. През летните месеци срещи лице в лице на производители с клиенти ще има още и на паркингите пред Lidl в с. Равда, Созопол и в курорта „Св. Св. Константин и Елена”.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.