• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

БФС изчаква за първенствата на аматьорите

БФС изчаква за първенствата на аматьорите

/КРОСС/ Извънредната ситуация с пандемията от Covid-19 може да се окаже сериозна пречка за подновяването на първенствата по футбол при аматьорите, ако не бъде отменена или вирусът се окаже устойчив. Българският футболен съюз (БФС) следи много внимателно как ще се промени епидемиологичната обстановка в страната преди да даде зелена светлина за подновяване на първенствата. Най-сериозни проблеми се очакват в Четвърта и Пета лига. Там дори първенствата може да стартират по-късно през есента, когато е напълно безопасно.

Официални футболни срещи в Четвърта лига може да има евентуално през септември. На последната работна среща на Зоналните съвети е обсъждано, че ще се налага провеждането на бърз тест за коронавирус на всяко участващо лице непосредствено преди мач. Цената от 27 лв. на тест трябва да бъде покрита от съответните клубове. За огромна част от клубовете в Четвърта лига това би било реално непосилно.

Шампионатът в Трета лига за момента е планиран да стартира през август- в зависимост от формата на всяка група, като се очаква третодивизионните клубове да могат да покрият нужните суми за тестове.

Преди всеки контролен мач от лятната си подготовка участващите в тях отбори и съдиите ще бъдат подложени на бързи тестове за Covid-19. Изискването е на БФС, а отборите сами ще трябва да финансират закупуването на тестовете за своите футболисти. От футболната централа ще покриват само разходите на реферите.

Все пак динамиката на ситуацията може да донесе добри новини за всички, които са ангажирани в аматьорския футбол и обстановката да се подобри след лятото

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.