• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Започва реконструкция на трамвайното трасе по бул. “Цар Борис III“

Започва реконструкция на трамвайното трасе по бул. “Цар Борис III“

/КРОСС/ На 10 април, събота, започва реконструкция на трамвайното трасе по бул. "Цар Борис III", като целият участък от обръщателно ухо „Съдебна палата" до трамвайно ухо "Княжево" ще бъде изпълнен поетапно. Този участък обслужва трамвайна линия № 5, която е най-натоварената линия в София. В обхвата на реконструкцията се включва подмяна на релсовия път, контактно-кабелната мрежа, улично осветление, ремонт на пероните на спирките, пътното платно и тротоарите.
Първият етап на строителството обхваща трасето по бул. „Македония" и участъка от пл. „Руски паметник" до трамвайно ухо „Бъкстон". Втори етап от трамвайното ухо „Бъкстон" до трамвайно ухо „Княжево".

По бул. "Македония" трасето на трамвайната линия се запазва в центъра на обособеното трасе. Релсовия път на бул. „Македония" се предвижда да бъде с тревно покритие и създаване на т.нар. „зелен трамвай" и линеен парк.

Трамвайното движение в участъка от ухо „Бъкстон" до пл. „Македония" ще бъде спряно, като ще бъде осигурена заместваща автобусна линия № 5-ТМ, която ще спира на всички спирки по трасето на трамвайна линия № 5.

С оглед намаляване на затрудненията на живущите в района, както и за осигуряване на проходимост на автомобилното движение, участъкът по бул. „Македония" ще се работи на два подетапа - Първият от тези подетапи предвижда затваряне на южното локално платно, като ще се осигурят обходни маршрути. Ще се осигурят пешеходни преминавания при ул. „Ивайло" и ул. „20ти април".

Местата за паркиране в ремонтирания участък ще бъдат запазени на 70%. Стикерите за платено паркиране ще важат и за съседни подзони, за което е внесен доклад в Столичен общински съвет, поясни зам.-кметът по строителство.

Автобуси ще заместват временно трамваите по бул. "Цар Борис III"

От 10.04.2021 г. до 09.10.2021 г. се въвеждат временни промени в организацията на градския транспорт във връзка с реконструкцията на трамвайния път по бул. „Цар Борис III" от трамвайно ухо „Братя Бъкстон" до бул. „Христо Ботев".

Забранява се влизането, престоят и паркирането на пътни превозни средства по централното и южното локално пътно платно и разделителните ивици на бул. „Македония" в участъка от пл. „Руски паметник" до бул. „Христо Ботев".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.