• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

30 милиона души по света придобиха нови цифрови умения по време на COVID-19

30 милиона души по света придобиха нови цифрови умения по време на COVID-19

/КРОСС/ Microsoft обяви, че е помогнала на над 30 милиона души по целия свят да получат достъп до дигитални умения, като е надминала първоначалната си цел от 25 милиона, поставена миналия юни. Организацията разширява ангажимента си, като през 2021 г. ще помогне на 250 000 компании да наемат нови служители въз основа на уменията им.

От обявяването на инициативата през 2020 г. досега, в България повече от 27 000 души вече са се възползвали от ресурсите за изграждане на дигитални компетенции.

Новината за разширяването на програмата е подробно описана в официалния блог на Microsoft. Надграждат се усилията на компанията да помага, като се удължава до края на 2021 г. достъпът до безплатни курсове LinkedIn Learning и Microsoft Learn и достъпни сертификати, които отговарят на 10 от най-търсените работни места. Следващият етап от инициативата поставя нова основа за икономика, базирана на уменията, чрез набор от нови инструменти и платформи, предназначени да свържат квалифицираните професионалисти, търсещи работа, с работодателите.

„През изминалата година видяхме как пандемията засяга най-тежко хора, които най-малко могат да го понесат," каза президентът на Microsoft Брад Смит. „Ние затвърждаваме ангажимента си в LinkedIn и в Microsoft с нови усилия в подкрепа на по-приобщаващ пазар на труда, основан на умения, създавайки повече алтернативи, по-голяма гъвкавост и достъпни учебни програми, които ще позволяват по-лесно намиране на нова работа."

LinkedIn планира да помогне на 250 000 компании да наемат нови служители като ще предложи нови и съществуващи продукти в подкрепа на процеса. Компанията ще предостави нови начини търсещите работа да покажат уменията си, а на работодателите ще даде нови инструменти да се свържат с кандидатите на база на техните компетенции. Тези средства включват:
LinkedIn Skills Path e нов начин да се помогне на компаниите да наемат кадри на основа на уменията. Той обединява курсове LinkedIn Learning с оценка на уменията (Skill Assessments), за да помогне на подбора на кандидати по по-обективен начин - въз основа на техните доказани умения. LinkedIn стартира пилотната програма Skills Path заедно с различни компании, които се ангажират с това да разширят практиките си за наемане на работа, за да включат по-добре кандидати с разнообразен опит.

Сред тях са BlackRock, Gap Inc. и TaskRabbit.
Новите описателни и персонализирани функции на профила в LinkedIn ще помогнат на хората да споделят повече за себе си, кариерата и целите си по по-автентичен и ангажиращ начин. Това включва видео вариант на представянето или т.нар. "Cover Story", който позволява на търсещите работа да покажат своите меки умения пред мениджъри, отговарящи за наемането на служители. 75% от тях смятат, че стандартното резюме е недостатъчно за оценка на уменията на кандидата, а почти 80% считат, че видеото е станало по-важно що се отнася до преценка на кандидатите. *
Разширен достъп до графиката на уменията (Skills Graph) на LinkedIn ще помогне за създаването на общ език по отношение на уменията за отделни хора, работодатели, образователни институции и държавни агенции, като ще е от полза за подобряване на програмите за планиране, наемане и развитие на работната сила.
Microsoft включва всяка част от компанията, за да подпомогне работата на LinkedIn да даде възможности на всеки да изгради дигитални умения. Това се отнася и до Career Coach, приложение на Microsoft Teams, поддържано от LinkedIn. То предоставя персонализирани насоки за студентите във висшето образование, с помощта на които да се ориентират в кариерата си. Career Coach предлага на образователните институции общодостъпно кариерно решение за студентите, с помощта на което да открият своите цели, интереси и умения, използвайки идентификатор, базиран на AI, и интеграция с LinkedIn. Цялостният профил на студента се привежда в съответствие с тенденциите на пазара на труда и помага за развиването на умения от реалния свят и свързването с ментори и връстници.

„От доста време начинът, по който човек намира нова работа, е основан най-вече на позицията, която до момента заема, дипломата, която има и хората, които познава. Това започва да се променя. Служителите вече по-добре разбират и говорят както за уменията, които притежават, така и за уменията, от които се нуждаят. В същото време работодателите вече търсят не само тези познати изброени формални характеристики, а и уменията, които хора от често пренебрегвани общности притежават и могат да са от полза за съответната работа. Искаме да ускорим процеса на тази промяна," каза Райън Рослански, главен изпълнителен директор на LinkedIn.

„От юни миналата година Microsoft и LinkedIn са помогнали на повече от 30 милиона души по целия свят да придобият нови дигитални умения. Днес разширяваме ангажимента си и през 2021 г. ще помогнем на 250 000 компании да наемат хора на база на техните умения."
Като част от тази инициатива, Microsoft работи в тясно сътрудничество с партньори с нестопанска цел, за да предостави цялостна подкрепа с менторство и възможности за създаване на професионални връзки на повече от 6 милиона потребители. Компанията обявява нова онлайн услуга, Career Connector, която цели да намери работа на 50 000 човека на позиции, използващи технологиите, през следващите три години. Тази нова онлайн платформа ще се фокусира върху учащите, които са изградили уменията си чрез нестопанските и учебните партньори на Microsoft, с акцент върху жените и недостатъчно представените общности в технологиите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.