• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Затвор за кмет в Плевенско за документни престъпления

Затвор за кмет в Плевенско за документни престъпления

/КРОСС/ Осъдиха кмет за документни престъпления и присвояване на вещи, собственост на Общината, съобщиха от прокуратурата. Предават на съд кандидат за депутат за купуване на гласове в Бургаско Осъден е на една година и шест месеца лишаване от свобода, с тригодишен изпитатeлен срок. Той е лишен и от право да заема ръководна длъжност и работа, свързана с управление и пазене на имущества на държавата, на общините, на кооперациите, на обществените организации и на други юридически лица, в които те участват, за срок от една година и шест месеца.

Той е признат за виновен и осъден за това, че в периода 25 януари - 23 август 2017 г., в качеството си на длъжностно лице на кметство в Плевенско, в кръга на службата си по осъществяване на нотариални функции, съставил официални документи - нотариални заверки на подписи в декларации-пълномощни, в които удостоверил неверни обстоятелства. Съдът потвърди отстраняването от длъжност на кмета на община Вълчи дол Целта на тези документи била да бъдат използвани като доказателство за това, че са предоставени разрешения от родителите на вписаните в тях малолетни или непълнолетни лица за преминаване и престой зад граница и пътуването им в чужбина - Европа, като бъдат придружавани от съответните упълномощени лица.

Осъден е и по обвинението, че в периода 20 януари - 25 ноември 2017 г., в качеството си на кмет на кметство, при условията на продължавано престъпление, присвоил 1538,05 литра гориво на стойност 3149,24 лв., собственост на Община Плевен. Той зареждал на бензиностанции гориво, предназначено за предоставения му за служебно ползване лек автомобил „Пежо", в друга кола, който ползвал за лични цели. Причинените имуществени вреди на Общината са възстановени от обвиняемия. Наказанията са наложени след внесен в съда обвинителен акт и одобрено от съда споразумение, което има последици на влязла в сила присъда.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.