• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Лорер: Нинова не уважи нашата среща преди, ние обаче ще отидем на тази на БСП

Лорер: Нинова не уважи нашата среща преди, ние обаче ще отидем на тази на БСП

/КРОСС/ От „Продължаваме промяната” обявиха, че ще отидат на среща с БСП, но подкрепа за правителство с третия мандат е малко вероятна.

Радваме се, че важността на лидерските срещи започва да става ясна. Настоявахме за това от самото начало. За съжаление, самата Корнелия Нинова не уважи нашата среща в парламента, когато мандатът беше при нас. Изпрати заместници. В нашето разбиране откритите срещи в парламента между лидерите са правилният формат, в който да се обсъждат приоритетите, заяви Даниел Лорер в студиото на NOVA „Здравей, България”.

Макар и да управлявахме заедно  с БСП успешно 6 месеца, после излязоха сериозни разделителни линии. Вероятността да бъдем част от кабинет на БСП е доста малка. И ГЕРБ и ДБ бързо ще заявят своята отрицателна позиция, поясни той.

На въпрос какво смята за спрягания за служебен премиер Атанас Пеканов, Лорер каза следното:

Чух версии, в които той е лансиран като важен участник в бъдещи политически проекти. Изглежда, че в БСП предстоят сериозни трусове.

Трудно ми е да врачувам по намеренията на Президентството. Президентът се чувства много комфортно да властва като суверен. Това ще е поне до април, допълни още депутатът от ПП.

Даниел Лорер коментира и случая Nexo.

Забележете кога този скандал изскочи в общественото пространство. Тези разследвания в щатите се водят от месеци. Прокуратурата избра един абсолютно специфичен момент – когато имаше вероятност мандатът да се даде на „Демократична България”.  Те имаха най-голям шанс да съберат някаква подкрепа. Точно в парламента достигнахме до важния закон за контрол над главния прокурор, който е сърцето на правосъдната реформа. Прокуратурата е безконтролна. Тя не се отчита пред никой. Когато стигнахме до момента, в който парламентът разисква закона за разследване на главния прокурор, се появи Nexo. За мен тези съвпадения са необясними, коментира Лорер.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.