• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Дренчев от "Възраждане" към община Ловеч: Докога ще ни изненадва дъждът?

Дренчев от "Възраждане" към община Ловеч: Докога ще ни изненадва дъждът?

/КРОСС/ По традиция в Ловеч ни изненадва не само зимният сняг, но и дъждовете по всяко време на годината. През последния месец проливните дъждове за пореден път превърнаха улиците на града в реки и затрудниха нормалното ежедневие.

Нищо в града не се променя след направените дейности по водния цикъл, за които общините в цяла България, включително и Ловеч, усвоиха немалко средства. Очевидно шахтите в града все още са непочистени и отново са в основата на наводненията. Съдейки по финансовия  отчет на общинската фирма, която е ангажирана с почистването им, вероятно такова не е правено поне от година, въпреки че градът се наводнява при всеки малко по-проливен дъжд.

Възстановяването на щетите, разбира се, е за сметка на потърпевшите граждани, чиито офиси, магазини и прочие са наводнени вследствие на общинската безотговорност. Опасявам се, че с това поведение на общинската администрация скоро Ловеч няма да е известен като градът на люляците, а като градът на реките.

„За да не се допусне това градът непрекъснато да бъде наводнен и да се налага да се снабдим с лодки, за да се придвижваме в Ловеч, ще започна активен диалог по темата с община Ловеч. Като народен представител, който е избран от ловчанлии, аз искам да бъда сигурен, че всички дейности по водния цикъл и почистването на шахтите и поддържането на водопреносната мрежа са извършени качествено и средствата за това са изразходвани целесъобразно, за което ще отправя необходимите запитвания. Искам да съм убеден, че за това непрекъснато състояние на наводнения в града не е причина липсата на връзка между общинските звена и държавната администрация. Ще съдействам според силите си и всички законови средства, за да се вземат правилните решения, така че Ловеч да е град на люляците, а не на наводненията. Ще проверя чрез съответните запитвания дали са верни твърденията на граждани, които дойдоха в моята приемна, че много от шахтите не са свързани с канализацията и реално не са шахти, а попивни ями.“, коментира Николай Дренчев, народен представител на „Възраждане“, избран от област Ловеч.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.