• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Близо 3,8 млн. лв. ще бъдат инвестирани в ремонта на обходния път на град Летница

Близо 3,8 млн. лв. ще бъдат инвестирани в ремонта на обходния път на град Летница

/КРОСС/ От утре - 16 юли, започва ремонтът на 1,9 километра от третокласния път ІІІ-301 Левски - Ловеч в чертите на град Летница /от км 15+940 до км 17+870/. Участъкът не е основно ремонтиран повече от 30 години и състоянието му е изключително лошо. Инвестицията е за близо 3,8 млн. лв. и средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура".
Ремонтните работи ще се извършват без спиране на трафика като автомобилите ще преминават в платното, в което не се работи. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, да спазват пътната сигнализация и ограничението на скоростта.
Предвижда се премахване на старата асфалтова настилка, подобряване на отводняването, подмяна на бетоновите бордюри, полагане на нова асфалтова настилка, хоризонтална маркировка, пътни знаци. Срокът за изпълнение на ремонтните работи е до края на строителния сезон тази година.
Третокласният път ІІІ-301 Левски - Ловеч е една от основните транспортни артерии в област Ловеч и е най-прекият маршрут между общините Ловеч и Летница. Трасето му през град Летница преминава по бул. „Никола Петков" и бул. „България" и се използва от товарни автомобили на зърнопроизводители, производители на инертни материали и на спортно оборудване, от автобусния транспорт. В последните години се увеличава и трафикът на леките автомобили във връзка с интензивното развитие на туризма в общината, на чиято територия са Крушунските водопади.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.