• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Водещ лъчетерапевт оглавява новия Център на "Софиямед"

Водещ лъчетерапевт оглавява новия Център на "Софиямед"
Пациентите ще се лекуват по най-високите международни стандарти

/КРОСС/ Нов Център с Отделение по лъчелечение и радиохирургия ще започне скоро да функционира в УМБАЛ „Софиямед". Той е разположен в БАЗА 3 на лечебното заведение в ж.к. Люлин 7 на адрес: бул. „Джавахарлал Неру" 23, ет. 0.

Центърът по лъчетерапия и радиохирургия на „Софиямед" предлага на българските пациенти комплексно лечение на онкологичните заболявания чрез медицинската експертиза на водещия лъчетерапевт д-р Иван Георгиев и неговия екип с дългогодишна практика.

Центърът е оборудван с последно поколение линейни ускорители TruebeamTM STx и HalcyonTM и система за брахитерапия с висока мощност на дозата BravosTM HDR, на фирмата пионер в областта на онкологията повече от 60г. VARIANTM. Всички произведени в края на 2022 и началото на 2023г. и осигуряващи съществени предимства в лъчелечението на онкологичните заболявания. Центърът разполага и с последно поколение апаратура на световния лидер Siemens Healthineers -ПЕТ скенер Biograph mCT и планиращ скенер за лъчетерапевтични процедури и диагностика с 64-срезова реконструкция, модел SOMATOM go.Sim

„Отделението по Лъчелечение и радиохирургия e оборудвано с най-нова апаратура на световни гиганти в областта на производството на специализирана медицинска апаратура. Ще се постараем да осигурим на своите пациенти съвременно лъчелечение отговарящо на най-високите международни стандарти, което да бъде започнато навреме и да бъде професионално изпълнено съгласно правилата за добра клинична практика", коментира д-р Георгиев.
........
Д-р Иван Георгиев има над 25г. опит като специалист лъчетерапевт. Завършва медицина през 1996г. в МУ София. Придобива специалност по лъчелечение през 2002г. Има и магистърска степен по „Здравен менидмжънт" от 2017г. Започва практиката си от 1997г. в Клиники по лъчелечение в Национален онкологичен център -УСБАЛ по онкология ЕАД София, МБАЛ „Токуда", Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ. От април 2023г. е началник на Отделението по лъчетерапия и радиохирургия в УМБАЛ „Софиямед". Д-р Георгиев е експерт по лъчелечение към Български лекарски съюз при изработване на Национален рамков договор с НЗОК 2005-2007 г. Учредител е на Българско дружество по дерматологична хирургия (БДДХ). Член е и на редакционната колегия на Acta Scientific Cancer Biology (ASCB).

Има множество клинични интереси в областите: лъчелечение с модулиране на дозата (IMRT, VMAT), лъчелечение с контролиране на дишането (тумори на бял дроб, медиастинум, рак на лявата млечна жлеза, тумори в черен дроб и близо до диафрагмата и бъбреците), стереотактична радиохирургия и лъчелечение, тумори на глава и шия, мозъчни тумори, тумори на бял дроб, онкоурологични заболявания, онкохематологични заболявания, лъчелечение при бенигнени заболявания, брахитерапия с висока и ниска мощност на дозата, управление на качеството в лъчелечението. Има присъдена награда в първи годишни награди "Иновации и добри техники в здравеопазването" за въвеждане на кардиопротективна техника за лъчелечение в условията на контролирано дишане при пациенти с тумори на лява млечна жлеза.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.