• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Лудогорец е шампион на България за десета поредна година

Лудогорец е шампион на България за десета поредна година

Разградчани подобриха рекорда на ЦСКА от девет поредни титли

/КРОСС/ Лудогорец спечели десетата си поредна титла в българския футболен шампионат.

Триумфът на разградчани бе подпечатан четири кръга преди края след домакински успех над Берое с 3:1 пред няколко стотин фенове в Разград. "Орлите" вече имат 67 точки и са недостижими на върха, тъй като преднината им е 14 точки.

Титлата е напълно заслужена и е първа за литовския наставник Витаускас Дамбраускас. Неговия отбор изцяло доминираше в днешния мач и стигна до успеха с голове на Кирил Десподов, Доминик Янков и Клаудиу Кешеру. За Берое вкара Гаюс Макута. Първото полувреме бе белязано от главно действащо лице ВАР, тъй като по едно попадение за двата отбора падна след намеса на реферите в стаичката. Втората част започна при резултат 1:1, но в края шампионите успяха да вкарат две попадения и да спечелят правото да вдигнат трофея на своя стадион.

Така разградчани подобриха рекорда на ЦСКА за поредни титли във футболния ни елит. "Червените" имаха девет поредни титли между 1954-а и 1962-а. Серията става и една от най-големите изобщо в европейския футбол.

Първото полувреме се изигра на много високо темпо и предложи не малко интересни моменти. Лудогорец логично бе по-активният отбор в началните минути и тази тенденция се запази в откриващия половин час.

В 19-ата минута Генадий Ганев направи спасяване след удар на Бърнард Текпетей от границата на наказателното поле.

В 29-ата минута Лудогорец поведе в резултата. Вандерсон изведе Кирил Десподов зад защитата и бившият играч на ЦСКА финтира вратаря преди да я прати в мрежата. Стив Фуртадо бе близо да се намеси на гол линията, но някак прескочи кълбото. Първоначално голът беше отменен заради засада на Десподов, но след разглеждане с ВАР правилно бе признат.

ВАР обаче се усмихна и на Берое в 34-ата минута. След удар на Алиун Фал топката срещна ръката на Оливие Вердон. Първоначално не бе отсъдена дузпа, но съдията Драгомир Драганов гледа ситуацията на монитора и посочи бялата точка. Гаюс Макута застана зад топката и бе точен за 1:1.

В 50-ата минута Лудогорец можеше да поведе. Елвис Ману отправи силен удар по диагонала след пас на Вандерсон, но топката срещна страничната греда.

Следващата изгодна ситуация пред разградчани дойде 20 минути преди края. Десподов получи хубав пас и стреля покрай Ганев, но топката мина на сантиметри от гредата.

Моментът за Лудогорец дойде в 79-ата минута и бе напълно логичен след поредната контраатака. Доминик Янков реализира с красив удар между трима защитници в черно. Ганев докосна топката, но не можа да я отрази - 2:1.

Шампионската титла на домакините бе подпечатана в 83-ата минута, когато Клаудиу Кешеру вкара 17-ия си гол от началото на сезона. След нов пас зад защитата, Десподов подаде на румънеца и той вкара на празна врата.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.