• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Израелските удари срещу Рафа в ивицата Газа

Израелските удари срещу Рафа в ивицата Газа
За операцията и предложението за прекратяване на огъня говорят проф. Владимир Чуков и Любомир Кючуков

/КРОСС/ На финалната права ли е новият епизод от конфликта между Израел и "Хамас" и какво се случва по оста Русия - Украйна? По темата в БНТ "Денят започва" гостуваха арабиста проф. Владимир Чуков и дипломата и бивш заместник външен министър Любомир Кючуков.

Това, което изглеждаше достатъчно очевидно досега е, че и двете страни в конфликта Русия и НАТО имаха една доста ясна червена линия и тя е да се избегне ядрен конфликт. Наблюдаваме обаче една доста негативна тенденция. Използването на ядрено оръжие започна да обраства с приемливи прилагателни - тактически ядрен удар, ограничен ядрен удар и т.н., което показва, че в своето съзнание ние вече допускаме като възможна употребата на ядрено оръжие, което е най-негативното развитие, коментира Любомир Кючуков. Допълни, че по този начин ние допуснахме войната като легитимен инструмент за решаване на политически спорове и сега наблюдаваме резултата.

По отношение на конфликта в Близкия изток, проф. Владимир Чуков заяви, че надеждата на всички е, че се доближаваме до финалната права.

Преди два дни наблюдавахме положителна реакция от страна на движението "Хамас", в същото време се оказа, че това не е предложението, представено на Израел. В момента продължават преговорите, в които има спорове за думи, за запетайки, за формулировки. Две са основните различия - дали това е постоянно или временно примирие. Израел не иска да бъде използвана думата "постоянно" и египтяните са предложили "устойчиво". Вторият пункт е какво ще стане с Газа, кой ще управлява Газа след приключването на войната. Стигаме до т.нар. Палестинска държава, а там ситуацията е много тежка.

Войната може би приближава своя край, но конфликтът - не, допълни Любомир Кючуков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.