• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Мадона - 65 години секс, смелост, сила и свобода

Мадона - 65 години секс, смелост, сила и свобода

/КРОСС/ Мадона завъртя стрелката на живота на 65 на 16 август - Мадж днес не е на върха на славата, но това, което е направила за поп музиката е почти ненадминато. Тя не се свенеше да бъде продукт, да бъде скандална, да бъде критикувана, да се бунтува и да печели поклонници. Не се вълнуваше особено когато подлагаха на съмнение певческите ѝ данни и отвръщаше - Кажете го на банкова ми сметка!

В продължение на 40 години в светлината на прожекторите, тя е еднакво обичана и мразена. Може да се каже, че никой друг артист с нейната известност не предизвиква толкова страстен дебат. Тя постигна това, което малцина други личности от шоубизнеса успяха: Мадона промени света. Някои биографи отбелязват, че пресата я следвала по петите за това с кого излиза, какво прави, но малко е писано за това колко важна всъщност е тя - в медиите се говореше за секс и възмущение. Въпреки че в живота й е имало много и от двете, тези думи не обясняват предизвикателството, което отправя, още по-малко източника на нейната привлекателност. Не секс, а сила. Не възмущение, а смелост.

Най-ярката жена от поп сцената от 80-те години насам се появява на бял свят в Бей Сити, Мичиган. 

В началото на 1962 г. майката на Мадона, бременна с шестото си дете, е диагностицирана с рак на гърдата - очевидна последица от работата като рентгенов техник, преди защитните престилки да станат задължителни. Тя отлага лечението, докато бебето й се роди на 5 юли 1962 г., но по това време вече е твърде късно. Последва мъчителна, продължила година битка с болестта. Тя я загуби 1 декември 1963 г. Мадона е само на 5 годинки. Това естествено белязва душата ѝ, поведението ѝ, живота ѝ насетне.

 

 

Баща ѝ се жени за детегледачката и имат две деца.

Отличничка в училище и мажоретка, след време Мадж учи танци в Мичиганския университет. После се мести в Ню Йорк, решава, че музиката е нейният път, пише песни и става все по-известна на клубната сцена.

През първата година от живота ѝ в Ню Йорк ѝ се случват грабежи, нападение и изнасилване, за което не докладва в полицията. "Имах нужда от пари за телефонния автомат и непознат ми ги даде. Той беше много приятелски настроен човек и каза: "Живея точно от другата страна на улицата, ако искате да се обадите по телефона от моя дом". Тогава 19-годишната Мадона се съгласява, обвинявайки "глупавата си дружелюбност", дължаща се на корените ѝ от Средния Запад. "Вярвах на всички. За останалото не си струва да се говори", сподели тя пред Хауърд Стърн. 

Най-добрите си песни, изобщо в кариерата си, пише за няколко часа. През 1983 г. казва на Дик Кларк, който я пита какви са мечтите ѝ за новата 1984 година, "Да управлявам света" - удивително далновидно предсказание за това какво ще последва.

 

 

 

На един от рождените си дни - 16 август 1985 г. тя се жени за актьора Шон Пен и участва с него във филма "Шанхайска изненада" (1986). На 28 декември 1988 г. е намерена вързана за стол, със запушена уста и рани по тялото. Предполага се, че Шон Пен е отишъл твърде далеч с пиянските си изстъпления. Тя отрече това да се е случило.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.