• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Прокуратурата е прекратила проверките по „Магнитски“ срещу Пеевски и Желязков

Прокуратурата е прекратила проверките по „Магнитски“ срещу Пеевски и Желязков

/КРОСС/ Заради липса на данни за извършено престъпление специализираната прокуратурата е прекратила проверките срещу две от лицата в списъка "Магнитски" - депутатът от ДПС Делян Пеевски и бившият зам.-председател на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства Илко Желязков. Това каза в предаването „Преди всички" на БНР Валентина Маджарова, ръководител на Специализираната прокуратура.

Това е направено, тъй като включително и проверяващият орган в лицето на Националната агенция за приходите (НАП), не констатира неправомерна дейност. В този случай прокурорът е в обвързана компетентност, не разполага с тези специални знания, и в крайна сметка наблюдаващият прокурор се произнася по фактите и обстоятелствата такива каквито са по извършената проверка", обяви Маджарова.

За bTV Маджарова поясни, че по българското законодателство и в двата случая липсват всякакви доказателства за извършено престъпление. По отношение на третото лице в списъка „Магнитски", намиращият се в Дубай Васил Божков, разследванията продължат, добави Маджарова.

Миналото лято САЩ санкционираха по закона „Магнитски" Делян Пеевски, Илко Желязков и Васил Божков и техни фирми. Вашингтон нарече това „най-голямото еднократно действие, насочено към корупцията в България досега". Ръководителят на спецпрокуратурата уточни, че след преустановяване на дейността на спецструктурите от утре по делата ще работи Софийската градска прокуратура.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.