• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Боян Магдалинчев: Ако депутатите искат да прекратят мандата на ВСС, да го направят

Боян Магдалинчев: Ако депутатите искат да прекратят мандата на ВСС, да го направят

Представляващият Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев говори пред журналисти във връзка с изказванията на някои народни представители по повод решението на ВСС, че не е допустимо искането на правосъдния министър за започване на процедура за прекратяване мандата на главния прокурор.

Той отбеляза, че някои изказвания са звучали така: "Или отстранявате главния прокурор, или си отивате". "Е, предпочитам да си отида вместо така да се поставят ултимативно нещата", каза Магдалинчев.

"Имат си механизми, ако решат да го правят - да прилагат Конституцията, да прилагат законите, и, ако трябва да ни прекратяват мандата, да го прекратяват", заяви Боян Магдалинчев.

Той отбеляза още, че съдебната система винаги е подхождала с уважение, сдържаност и толерантност към изпълнителната и законодателната власт, и продължава да го прави. "Необходимо е такова уважение и от страна на другите власти. Ако преценяват, народните представители, че трябва да предприемат действия по промяна на Конституцията или закона, да го направят", каза още Магдалинчев.

Той добави, че не трябва да се мисли, че ВСС е решил с цената на всичко да си изкара мандата.

По думите му, това, че предложението на министъра на правосъдието до ВСС не е получило желания от него резултат, не означава непременно, че той е прав, а ВСС, че не е прав в своята преценка. "Ние ще бъдем доволни, ако Конституционният съд бъде сезиран и се произнесе по искането на изпълнителната и законодателната власт", каза още Магдалинчев във връзка с въпроса какви са правомощията на министъра на правосъдието и може ли да иска отстраняване на главния прокурор.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

При гласуването е имало гласове за и против, което означава че решението не е еднозначно и е въпрос на тълкувание. Излишно е да се правят на жертви. Гешев се дискредитира с безусловния си слугинаж по отношение на Борисов и действията му бяха лишени от достойнство и не може да се похвали с някакви успехи, независимо какво дудне Милева. При всички случаи поведението на Гешев се нуждае от оценка и тя не може да е положителна. Възможно е и да се скрие зад закона но нещата са такива каквито са.

27.07.2021 07:05:29

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.