• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

LG и Magna обявиха съвместно предприятие за производство на електрически двигатели, инвертори и зарядни устройства

LG и Magna обявиха съвместно предприятие за производство на електрически двигатели, инвертори и зарядни устройства

Комбинират се силните страни на двамата основни играчи в електрификацията с цел ускоряване на времето за предлагане на пазара и капитализация

/КРОСС/ LG Electronics („LG") и Magna International Inc. („Magna") обявиха съвместно предприятие за производство на електрически двигатели, инвертори и зарядни устройства, a за някои автомобилни производители - свързани системи за електронно задвижване в подкрепа на нарастващата глобална промяна към електрификация на превозните средства. Новата компания, наречена към момента LG Magna e-Powertrain, съчетава силата на Magna в системите за електрически задвижвания и автомобилната промишленост от световна класа с експертизата на LG в разработването на компоненти за електронни двигатели и инвертори, ускорявайки растежа на двамата партньори в сферата на електрическото задвижване.

Съвместното предприятие дава възможност на двете компании да продължат да разширяват предлаганите от тях продукти за електрически задвижвания, като използват съществуващите технологии, инженерните възможности и глобалните примери. Пазарът на електрически двигатели, инвертори и електрически задвижващи системи се очаква да има значителен ръст между настоящето и 2030 г., а съвместното предприятие ще се насочи към този бързорастящ глобален пазар с портфолио от световна класа.

LG има натрупан опит в разработването на компоненти за електрически превозни средства най-вече за Chevrolet Bolt EV и Jaguar I-PACE. LG ще помогне да се ускори времето на Magna за пускане на пазара и мащаба на производство на компоненти за електрификация. Софтуерната и системна интеграция пък са сред компетенциите на Magna. Това съвместно предприятие ще позволи на клиентите да избират от портфолио от надеждни компоненти до интегриране на цял електрифициран двигател.

„Това партньорство напълно съответства на нашата стратегия да бъдем на челните позиции в електрификацията и да подкрепяме автомобилните производители с разнообразно портфолио от световна класа", сподели президентът и главен изпълнителен директор на Magna Суами Котагири. „Обединявайки силните ни страни, очакваме да постигнем инвестиционна ефективност и скорост на пазара със синергии за постигане на повече, като същевременно продължаваме да капитализираме разрастването на пазара за електрифициране."

„Производителите трябва да участват в поддържането на лидерски позиции в електрификацията и чрез тази сделка LG навлиза в нова фаза в бизнеса си с автомобилни компоненти, предлагащ възможност за растеж и огромен потенциал", споделя д-р Ким Джин-йонг, президент на LG Electronics Vehicle Company Solutions Company. „Вярваме, че комбинацията между силата на компанията ни и опитът и богатата история на Magna ще трансформират сферата на електрифицирането по-бързо, отколкото ако работим отделно."

Съвместното предприятие ще включва повече от 1000 служители в локации на LG в САЩ, Южна Корея и Китай.

Очаква се сделката да приключи през юли 2021 г. при спазване на редица условия, включително и получаване на одобрение от акционери на LG и всички необходими регулации.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/

30.12.2020 14:38:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.