• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Цвета Караянчева: Няма да позволя в НС да се правят провокации

Цвета Караянчева: Няма да позволя в НС да се правят провокации

/КРОСС/ Председателят на Парламента Цвета Караянчева направи изявление във връзка със случващото се на входа на НС. Майки от "Системата ни убива" и други протестиращи са в фоайето на един от входовете на парламента и искат да влязат, за да присъстват на заседание на Комисията по енергетика.

Охраната обаче не ги пуска заради мерки срещу коронавирус.

Караянчева заяви, че няма да позволи в НС да се правят провокации и призовава НСО да си свършат работата.

"Това, което сутринта получих от майките, е едно писмо до народните представители. Аз разбирам, че те искат да разговарят с нас. Винаги сме били отзивчиви и веднага съм го разпратила на групите. Не виждам причина дамите да стоят на пропуска. Те трябва да очакват обаждания от парламентарните групи. Виждам, че раздават декларации на депутатите. От тук нататък това, че седят и търсят контакти с народни представители - аз недоумявам. Няма да позволя в НС да се правят провокации. Призовавам НСО да си свършат работата. Аз безкрайно много съчувствам на децата и майките и не мисля, че мястото е тук на децата. В писмото не пише, че искат сега и на момента среща", заяви Цвета Караянчева.

"Виждам, че има и детенце долу. Призовавам майката на детето да се прибере, защото е изложено на риск. Майките ще бъдат чути. Има заповед на министъра за пропускателен режим във връзка с COVID-19", каза още председателят на парламента.

Караянчева запозна депутатите с исканията на майките от трибуната.

Антон Кутев от БСП за България заяви, че става въпрос за елементарно хуманно отношение към хора, които в момента са в ролята на протестиращи.

"Не може да оставите майка и дете с увреждане без тоалетна. Последствията ще ги видите във вечерните новини", заяви Кутев.

Преди това протестиращите внесоха искане до всички парламентарни групи за диалог и решаване на напрежението в страната.

В този час майките са във фоайето, а отвън се събират и други протестиращи.

Полицията отцепи входа на Народното събрание от страната на бул. "Дондуков" и не позволява никой, освен работещите в сградата, да влиза вътре.

Във фейсбук страницата си майките от "Системата ни убива" написаха, че от 10:00 часа са в деловодството на НС и отказват да напуснат сградата, "докато Бойко Борисов не подпише декларация, че си подава оставката и е съгласен и подкрепя исканията на протеста, или всички депутати не подпишат подобна декларация".

Те твърдят, че с тях има човек с тежки увреждания и им е отказан достъп дори до тоалетната.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ТЪПА КОФА ПОЦИНКОВАНА!!!

17.09.2020 09:18:44

Анонимен

НСО да не се оправдават затова, че не са имали капацитета да разберат, че са употребени с политическа цел от председателката на парламента. В приемната не са били група граждани, а майки с дете с увреждания, искащи да се срещнат с техните избраници депутати, но те не искат защото нямат лице и смелост да разговарят с тях.

17.09.2020 08:23:03

Анонимен

Ами ако това е правилото, тогава да си ги решим. Точно за един ден ще ви изметем по начин който хич няма да ви хареса. А това което ви чака после съвсем няма да ви хареса. Със сигурност ще се разследват всички, разпределящи ресурсите на държавата и много от тях ще лежат ефективно. За това вече почти настоява ЕС. Обаче, не ми се струва вероятно герберските тролове да излязат на светло и открито да защитават Боко и Сие, особено когато осъзнават ясно, че има много голяма вероятност да им набият канчетата.

17.09.2020 08:13:15

Анонимен

Какво пънене само от хора,ревящи за справедливост и демокрация.От такива лъжедемократи никой няма нужда.И да не се очаква,че ЕК и ЕП са дядо Коледа,който ще донесе на всеки това,което си е пожелал.Проблемите на държавата се решават в държавата,европейско правило.

17.09.2020 07:24:25

Относно: Цветанка Караянчева

Тъпата кърджалийска путка днес съвсем лъсна и с гъза си, който НСО охранителите, дето пребиха майките на децата-инвалиди ебат с 200 та ходи редовно без гащи затова в бронирания си мерцедес. Но скоро ще й набутват във всичките отверстия рязани краставици в Сливенския женски затвор. Затова не сдава властта...Чака ги кръвно възмездие, особено когато там където отиват няма вазелин!

17.09.2020 00:37:22

Анонимен

ЕП ще има доста работа, ако се потвърди, че се водени тайни разговори на високо нива зад гърба на ЕС по въпроси на региони с горещи точки на противопоставяне, засягащи мира и сигурността в Европа.

17.09.2020 00:24:13

Адвокат Елена Гунчева

БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ – ВРАГ № 1 НА ГЕРБЕРАСТКАТА ДЪРЖАВА За пореден път днес се засрамих и погнусих от действията на управляващите мутри. Майките на деца с увреждания бяха буквално изхвърлени от Народното събрание. Те не са електорат, те не са видни инвеститори или бизнесмени, които да си плащат. Те имат само едно желание – да могат да гледат дечицата си в нормална държава и да им осигурят достоен живот. В някои случаи и само живот….. Оядените депутати с хилядите левове заплати и чанти, струващи колкото три пъти месечната помощ за дете с увреждания, се гнусят от българските майки. Те не искат да ги виждат. Не искат и децата да виждат. И така и полека майките на България се превърнаха в основен враг на държавата – унижавани и подритвани от тези, които по гърбовете ни се изкатериха и превзеха властта. И които забравиха кой е господарят на тази земя. НСО за пореден път се изложи и показа, че работи за мутрите. Защото има заповеди, които никога не трябва да се изпълняват ….ако си човек и си българин. Но те не се посвениха да посегнат на тези смели жени. Защото нашите служби са смели само срещу протестиращите, срещу майките, срещу старците, но се стелят като червеи пред управляващите престъпници. Не ви ли е срам, бе! И си мисля, че държава, в която майките са изхвърляни насила от мястото, където се решава бъдещето на държавата, от мястото, за което плащаме всички ние, няма бъдеще в този й вид. Няма оправдание за подобно нещо. Няма компромис. Това, което днес извършиха НСО и депутатите, е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ и НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО. Защото за българите майката е свято нещо. Защото нашите пари си ги разпределят за лъскави коли, чанти и круизи, а обясняват на нуждаещите се, че пари няма. Че пари за децата няма. Че пари за майките няма. Че пари за народа няма. Стига вече! Аз не мога и няма да гледам тази гавра с българския народ! Протести, и то без пърформанси! Революция, при която да изхвърлим престъпниците! Мутри, вън!

17.09.2020 00:15:05

Анонимен

Парламента не е Женския пазар, а нещо много по-лошо – пазар на далавераджии, кой с колко да се облагодетелства чрез лобистки закони. До приемната на Парламента има достъп всеки и няма определено време за пребиваване там. Силовите методи да се изхвърлят посетителите е престъпление, но не от страната на служителите, а на далият нареждане за такива действия.

17.09.2020 00:14:43

Анонимен

Правилно , Парламента не е Женския пазар. Пазарът е достойно място. Парламентът в този му състав и ръководство е публичен дом. Всеки който си плати ги ползва по предназначение. За търкалянето - чакай. Ще дойдат избори- ще видим.А и не мисля, че ще са март 21-ва. Чакай да мине 24-ти този месец и ЕП да се произнесе с оценката за управлението на плондера. Той сега се е снишил и чака външна подкрепа. Какво ли ще стане ако не я получи? Я, Гешев вече го подхванаха.

16.09.2020 19:15:19

Анонимен

Има някой самозабравил се ,да.Къде може да се влезе по всяко време,освен в крайпътен хан. Ало,госпожи,това е Парламентът,не Женският пазар. Не се обърквайте.Няма нужда да си измисляте сценарии,а се подгответе добре за изборите през месец март 2021г.Да не стане да се чудите къде да се търкаляте и след това.

16.09.2020 18:06:03

видимите резултати

Говното от Банкя направи пaчаврата от снимката на две стотинки, но тя продължава да показва оаканият си сурат.

16.09.2020 17:51:06

Анонимен

Ето и още нещо за което ви мразим и в червата. Създавате си правила, които да ви пазят и да ви дават възможност ви е да преценявате на кога, кога и колко да позволите или да не позволите. Вие сте се самозабравили. Не си давате ясна сметка кои сте вие по отношение на народа. Вие се мислите управляващи, лидери, а всъщност сте временно овластени администратори, изключително лошо справящи се със задълженията за които сте се цанили. Не смей да повишаваш тон на прекия си началник - народа.

16.09.2020 17:50:11

Анонимен

ТКП!!!

16.09.2020 17:09:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.