• 04 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8039
  •  GBP / BGN 2.2963
  •  CHF / BGN 2.0015
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 27°C

Ще впише ли Северна Македония българите в конституцията си

Ще впише ли Северна Македония българите в конституцията си

/КРОСС/ Гласуването на промените в конституцията на Северна Македония е институционалната част. Македония е изправена пред много дълбок избор - да е независима държава или инструмент на чужди сили. Това обясни в BTV „Тази сутрин“ журналистът Любчо Нешков.

Ако не бъдат приети промените, Македония ще бъде отделена от пакета с Албания. Тя ще попадне в така наречения „сръбски свят“. Ние, като съседна държава, имахме задължение това да го съобщим на нашите партньори. Рискът това да се случи не е малък. Хората, които създадоха жестоките войни, които стигнаха до геноцид в Босна, в момента управляват Сърбия. Единият беше министър на информацията при Милошевич, а другият му беше говорител. Наблюдаваме, че само преди 10 дни тези хора посегнаха на България, казвайки, че в България има сърби, добави той.

Преди два дни при мен беше човекът, който командва опозицията в Македония и най-близък човек до Никола Груевски. В спора ни какво трябва да се случи, той с такава ярост призоваваше за разпускане на парламента, че не чуваше аргументи. Когато го питах какво ще се случи – той каза, че „ще се играе две години и ще се смени плочата“. Македония не трябва да допуска един човек от опозицията да решава съдбата на страната за десетилетия напред, подчерта журналистът.

В опозицията няма македонски аргументи. Тя говори за български диктат, за българизация, за албанизация, както Вучич. Опозицията защитава чужди геополитически интереси. Премиерът на Северна Македония каза, че в македонския парламент има служител от „Унутрашна државна безбедност“ (УДБА), която е Вътрешната държавна сигурност, създадена от югославския диктатор Йосип Тито. Ковачевски посочи този човек като лидер на атаката срещу промените в конституцията. Там е проблемът. Не е във вписването на българите, каза още Любчо Нешков.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.