• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Отзвукът във футболното пространство от учредяването на Европейска Суперлига

Отзвукът във футболното пространство от учредяването на Европейска Суперлига

/КРОСС/ На 18.04.2021г. 12 от най-големите футболни клубове в Европа се обединиха около идеята и учредиха Европейската Суперлига. Май тази велика игра никога повече няма да бъде такава, каквато я познаваме! Отборите на Милан, Арсенал, Атлетико Мадрид, Челси, Барселона, Интер, Ювентус, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Тотнъм са заклеймени от ФИФА и УЕФА като „мръсната дузина", заради колаборацията помежду им извън организацията, която управлява футбола в европейски и световен мащаб.

Председателят на новоучредения турнир Флорентино Перес претендира, че вследствие на финансовите последици от пандемията от коронавирус, създаването на подобен формат е единственият шанс големите европейски тимове да се спасят. И всичко това се случва в навечерието на среща на УЕФА, която цели да промени регламента на Шампионска Лига с цел вливане на повече средства в хазните на клубовете. Някак този акт от страна на „дванайсетте" изглежда като забиване на нож в гърба на цялата футболна общественост и най-вече на нас, феновете на тази велика игра. Сякаш най-големите и най-добрите отбори могат сами да диктуват правилата и да правят каквото си пожелаят на гърба на останалите.

Председателят на УЕФА Александър Чеферин се изказа остро и грубо срещу създаването на Европейската Суперлига, но най-вече нарочи вицепрезидента на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд и боса на Ювентус Андреа Аниели, с които само преди дни той лично е разговарял по телефона и двамата са го убеждавали, че учредяването на подобен турнир и информациите за него са фалшиви. Думи на словенеца са, че „всички са обединени срещу този позорен проект, подхранван от глупостта и алчността".

Феновете на клубовете-учредители нападнаха своите собствени отбори, като излязоха с плакати, лозунги и постове от типа на „Върнете ни клуба!" или „Срам ме е, че ви подкрепям!". Изобщо създаването на този формат тепърва ще предизвиква множество промени в лицето на европейския футбол. УЕФА заплаши играчите на отборите от Суперлигата, че няма да им позволи да се състезават за страните си на национално ниво. Дори завършването на тазгодишната Шампионска Лига в очаквания регламент е под огромен въпрос към днешна дата. Обмислят се 3 варианта, които да решат спора:

- титлата се дава на ПСЖ,
- на мястото на Реал Мадрид, Манчестър Сити и Челси се връщат отборите, отпаднали в предходния кръг - Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд и Порто
- доиграва се така, както е към момента.

Каквото и да бъде решено от футболните власти, цялостната настройка на клубовете едни спрямо други определено ще се промени!

А какво ни остава на нас обикновените фенове, освен да се надяваме, че това няма да бъде началото на края на любимия ни спорт? Всички тръпнем в очакване за по-бърза и безболезнена развръзка на ситуацията и се надяваме, че независимо от естеството на крайния резултат, ние ще запазим емоцията от любимата игра! За повече информация около развръзката на случая с Европейската Суперлига можете да следите на сайта за футболни прогнози - Прогнози.БГ. Там ще откриете много полезна информация за футбола на европейско ниво, както и безплатни предвиждания за изхода от мачовете на почти всички големи първенства.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.