• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Румен Радев ще връчи третия мандат на БСП на 5 май

Румен Радев ще връчи третия мандат на БСП на 5 май

/КРОСС/ Президентът Румен Радев ще връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от третата по численост парламентарната група в 45-ото Народно събрание - "БСП за България", съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Това ще се случи на 5 май в 11 часа. Радев реши да връчи мандата на третата по сила политическа сила след парламентарните избори. По Конституция третият мандат се връчва на парламентарна група по негова преценка.

Още преди дни лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че ако президентът Румен Радев връчи третия мандат на БСП, партията ще свика заседание на Националния съвет, на което ще се реши как ще процедира.

"Третият мандат ще е изпитание за когото и да е", лаконична бе тогава Нинова.

След съобщението от прессекретариата на президента, лидерката на левицата обяви, че днес от 15,30 ще се състои извънредно заседание на Изпълнителното бюро на БСП, на което ще бъде решено кога ще бъде свикан Националният съвет на БСП.

До провеждане на заседанието на Националния съвет няма да коментираме нищо по темата, отсече Нинова. Тя обясни, че пленумът е този, който ще определи дали ще се водят разговори за подкрепа и с кои политически сили. Но бе категорична, че с ГЕРБ такива няма да има.

На въпрос от лидера на "Атака" Волен Сидеров, депутат в предишни парламенти, а сега в ролята на журналист от ТВ "Алфа", кои са първите три неща, които ще направи като премиер, Корнелия Нинова отговори: "Благодаря, г-н Сидеров! Радвам се да ви видя тук".

На 23 април от ГЕРБ върнаха мандата, който получиха като първа политическа сила, след като "Има такъв народ" и "Демократична България" отказаха да се явят на консултации с тях.

Вчера номинираната за премиер от "Има такъв народ" (ИТН) световна шампионка по шахмат Антоанета Стефанова получи от президента Румен Радев мандата за съставяне на кабинет и веднага го върна, както вече обяви, че ще се случи лидерът на партията Слави Трифонов.

"За нас не е нормално създаването на безпринципна коалиция, затова връщаме мандата", заяви Стефанова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Богомил Бонев

КОЛКО ПЪТИ СЛЕД МАДРИДСКИЯ МОШЕНИК ТРЯБВА ДА ВИ ИЗЛЪЖАТ, ЧЕ ДА ПОУМНЕЕТЕ. НЯМА ТАКЪВ ТЪП НАРОД Началото на прехода. Масово политици, които тогава бяха с бели хавлиени чорапи, плетени жилетки и неизкореним диалект, пишат мемоари и си пазаруват история. По-скоро я крадат фалшива. Това Циганина, това Пешо, даже Роско, който е спал по „паркинзите“. Забравих мръсните бради. А аз помня този преход като унищожени кинотеатри, превърнати в бинго зали. Пълни с бабички реститутки. И, минавайки отпред, чуваш приглушен секси глас да съобщава едни цифри. Съблазнява реститутите. Така дойде капитализЪма. Първите „предприемачи“ бяха описани преди това в „Опасен чар“. После дойдоха лепенките на всеки бизнес. И се появи Тиквата на небосклона. Като масажист на уши. Когато не ходи по магазините с лепенки да ги съветва с бухалка. И амбициозен слуга на мутрите. Които после изтреби. За да ни се подиграва сега. … На разсъмване все по-ясно става, че Слави играе с ДПС. Неговите марионетки няма как да го разберат. Защото не си дават сметка, че всичко се финансира от едно дебело момче. Само предложението за абсурдното гласуване на хората в Турция е достатъчно, за да се светнете. Да, в групата му има и свестни хора. Никой от тях не знае откъде идват парите. Идват от новия инженерен проект на задкулисието. Дубай, Южна Африка… Няма значение. Славчо е аватар на мутрите от прехода. И сега е в проект да ги съхрани. Ако има грам акъл това народно събрание, не трябва да приеме нито една скапана идея на ИТН. Защото най-токсични са те. Тези, които са слугували на мутрите. Ама не било вярно. Последното доказателство е напълно блюдолизкото интервю на Славчо с Бойко. Пълен позор. И тоя мушмул ще ми се прави на мъж. Съжалявам всички измамени. Колко пъти след мадридския мошеник трябва да ви излъжат, че да поумнеете… Няма такъв тъп народ.

29.04.2021 14:59:31

Анонимен

...трудна ситуация ..

29.04.2021 13:48:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.