• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Проф. Александър Маринов: Нови избори няма да доведат до по-голям хаос

 Проф. Александър Маринов: Нови избори няма да доведат до по-голям хаос

/КРОСС/ "След всичко, което се случва при първите два мандата, възможността да бъде събрано устойчиво и принципно мнозинство е изключително малка при избора кой да получи третия мандат". Това заяви пред БНР проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет при президента Румен Радев.

По думите му нови избори няма да доведат до по-голям хаос, в сравнение с последната година от управлението на ГЕРБ.

"Ситуацията е далеч от апокалиптичната и едно добро управление би се справило достатъчно убедително", посочи той.

Председателят на Стратегическия съвет при президента коментира, че държавният глава има конституционно право да забави връчването на мандата, за да даде възможност на парламента да свърши своята законодателна дейност, а и за да се проучат по-задълбочено възможностите за съставяне на правителство, но решението му да връчи в сряда проучвателния мандат на "Има такъв народ", показва, че "аргументите му са натежали в тази посока".

Според него е важно как привържениците на партията на Слави Трифонов ИТН ще приемат решението му да върне мандата за съставяне на правителство. Той уточни, че това ще стане ясно от подкрепата, която ще получат на следващите избори.

Проф. Маринов определи като символен акт посочването на световната шампионка по шах Антоанета Стефанова като кандидат за премиер на ИТН: "Тя е контрапункт на Бойко Борисов. Това са два антипода - като манталитет, като излъчване. Остава въпросът, извън този символ, който дава ИТН, след това трябва да предложат свой екип, ако искат да са във властта".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Каквито ще да са, важното е че топките на Боко висят полуоткъснати. На следващите избори ще има преразпределение и ще му ги откъснат окончателно. Между другото, Маринов е умен човек, което за Гоце не бих казал, но всички те са в пъти по-умни от пишещия по-долния коментар и от идола му Дебел Боко.

28.04.2021 07:05:04

Хахахаха

Абе много БСП-ренегати говорят през ден, през два - ту Гоцето, ту Маята, ту Руменчо, ту Татяна, ту Кремче Ленче, ту Сашо Апашо, ту Калфинчо, а днес и този хокеист. Все отбор юнаци! Пълни непрокопсаници....но все заможни.

27.04.2021 18:09:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.