• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Инфекциозна болница опроверга лъжите на Мангъров за ваксинираните

Инфекциозна болница опроверга лъжите на Мангъров за ваксинираните

/КРОСС/ Инфекциозна болница опроверга по всички параграфи Атанас Мангъров след участието му в дискусия за ваксините в ефира на Би Ти Ви. В диспута Мангъров подхвърли без никакви доказателства, че са имали ваксинирани пациенти, които са заразени с COVID-19 и са починали. "От началото на ваксинацията в Инфекциозна болница няма пациенти, които да са били ваксинирани и да са починали", обяви пред Би Ти Ви директорът на болницата проф. Татяна Червенякова. Мангъров е началник на COVID клиниката в Инфекциозна болница и активно съветва гражданите да не се ваксинират.

През уикенда Мангъров все пак най-сетне бе принуден да признае, че в COVID отделението на Инфекциозна има настанени 30 неваксинирани пациенти и само един ваксиниран. Дори тази информация обаче се оказа невярна - в отделението няма болен ваксиниран пациент, единственият настанен ваксиниран там е придружител на свой близък, стана ясно от уточнението на проф. Червенякова.

"В петък, 10 септември, в отделението е имало 37 пациенти. Четирима от тях са изписани. Приетите в отделението са в тежко и средно тежко състояние. В отделението има ваксиниран, но той е придружител на неваксиниран пациент в тежко състояние", обясни проф. Червенякова.

МЗ има данни, които показват, че над 90% от хоспитализираните в момента са неваксинирани, но въпреки това необяснимо не включва тази информация в регулярните справки за заразените и починалите. Именно тези справки биха оказали влияние върху нагласите на хората да се ваксинират и могат да спасят животи в следващите месеци. Вместо да ги оглася достатъчно публично, министерството ги поднася избирателно само при директен въпрос в телевизионните участия на различни негови представители.

Няколко дни след изявлението на Мангъров не е известно и прокуратурата да се е задействала по отношение на разпространяването на невярна информация, която може да предизвика паника у населението. Миналата година, в началото на пандемията, държавното обвинение доста скоростно повдигна подобно обвинение срещу председателката на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова за твърденията й, че има недостиг на лекарства - нещо, което напълно отговаряше на истината. Впоследствие обвинението срещу Сербезова бе свалено.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Стар български лекар

Явно и cross получава грантове от Биг Фарма.... Прочетете опровержението на червеняковските твърдения от доц. Мангъров в сайта свободно слово... Дори го поканете да се изкаже във вашия проковид сайт...

14.09.2021 20:59:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.