• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Димитър Манолров: Предложихме да бъде променен Закона за държавния резерв, за да се намалят високите цени на тока

Димитър Манолров: Предложихме да бъде променен Закона за държавния резерв, за да се намалят високите цени на тока

/КРОСС/ "Предложихме едно решение за високите цени на тока - да бъде променен закона за държавния резерв, така че да получи възможността да изкупува електроенергия, на цена близо до производствената. След това на тази цена да я продава на бюджетните организации - болници, детски градини, училища и водоснабдителните предприятия". Това заяви президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов в студиото на "Денят на живо".

По думите му точно това е групата платци, които няма откъде да компенсират разходите си за ток - организациите на бюджетна издръжка. "Те са с регулиран приход и нерегулиран разход. Някои от тях са в технически фалит. Предложението ни ще важи до края на кризата, а не докато трае извънредното положение", посочи той. И предположи, че най-вероятно ще се наложи да се теглят заеми, за да се покриват нуждите от подпомагане.

Според него на среща на синдикати, работодателските организации и министъра на труда е имало бурни възражения срещу схемите за компенсации. "Според работодателите те няма да свършат никаква работа. Новите управляващи бързат и искат да се покажат, но трябва да консултират замислите и действията си с Тристранния съвет", смята Манолов.

Мнението му е, че е нормално да сме по-толерантни към новата власт. "Председателят на НСТС трябва да бъде или министърът на труда, или на финансите", подчерта президентът на КТ "Подкрепа".

Относно забележките на Брюксел по Плана за възстановяване Манолов коментира, че енергийните препоръки не са работа на ЕК. "Нямаме равни условия с никоя държава членка, че да искат от нас същите срокове. Това е пълен абсурд. Единствено казват какво затваряме, но не и какви предприятия ще отворим, категоричен е той. И определи препоръките като ритуално самоубийство.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.