• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Димитър Манолов: Русия не е ненадежден партньор

Димитър Манолов: Русия не е ненадежден партньор

/КРОСС/ "Русия не е ненадежден партньор. Сега нещата малко се объркаха и политиката измести икономиката." Това заяви пред Нова телевизия президентът на синдикалната организация КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

Той посочи, че е притеснен от договора с Газпром. По думите му говоренето по темата е толкова разнопосочно, че не можеш да му хванеш края. "Не знам дали няма да се наложи да платим това, което не сме ползвали.", добави Манолов.

Президентът на КТ Подкрепа коментира и обявения от Булгаргаз търг за закупуване на втечнен газ. Манолов заяви, че този пит търгове работят обратно на нормалната пазарна логика. По думите му ще има ограничен кръг предлагащи, които търсят изгодни за тях условия. Ще се наложи да си купим газ на много висока цена, допълни той.

Манолов засегна и темата за размера на минималната работна заплата. Според него 770 лв. са недостатъчни. Едно служебно правителство не може да направи много по отношение на доходите. Най-добре е тези разговори да се водят към края на годината, добави председателят на КТ Подкрепа.

Той коментира и ситуацията с т.нар. енергиен преход. Въглищната ни енергетиката се държи така, сякаш е пред закриване.

Трябва да избием от главата си идеята за закриване, посочи Манолов. Ако ликвидираме въглищната си енергетика, оставаме без 40% от това, което произвеждаме, каза още той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Питане към дълбоката държава

Тоя герберастки парцал манолов и неговата антинародна организацийка защо не вземат, па да се гръмнат и ни оставят на мира?

11.08.2022 14:18:07

Анонимен

За тези, които считат Русия за ненадежден партньор този проблем отпада и Газпром се превръща в надежден източник, като отказва да ни продаде газ. Трябва да са доволни от това решение.

11.08.2022 11:10:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.