• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Проф. Александър Маринов: ДПС и Пеевски е много вероятно да се съюзят с ГЕРБ срещу ПП-ДБ

Проф. Александър Маринов: ДПС и Пеевски е много вероятно да се съюзят с ГЕРБ срещу ПП-ДБ

/КРОСС/ Решението за подписването на каквото и да е двустранно споразумение с Украйна не може да бъде взето еднолично от Министерски съвет или от премиера. Такова решение може да бъде взето само от парламента, тъй като България все още е парламентарна република. Друг е въпросът, че управляващата некоалиция доста ще умува как България би могла да се ангажира с едно такова двустранно споразумение, ако Народното събрание даде „зелена светлина". Това заяви снощи в ефира на NOVA NEWS политологът проф. Александър Маринов.

Относно горещата тема на деня за евентуално изпращане на западни войски на бойното поле в Украйна проф. Маринов посочи, че всички са започнали „като ужилени да го опровергават.

Продължаването на войната и военната помощ за Украйна става все по-непопулярно не само в Европа, но и в САЩ. В крайна сметка това ще бъде един от основните моменти в следващите месеци на политическата сцена. Не само крайната десница, но и левицата в Европа е против доставката на оръжия на Украйна. Истината е, че трябва да се търси мир, дори самата Украйна започна да променя условията си под сурдинка. Така че ще има преговори за мир рано или късно, коментира проф. Маринов.

По думите му в Съединените щати също текат промени и САЩ „не могат да бъдат глобален спонсор на сигурността" в отделни райони по света, без да им се заплати за това.

По отношение на предстоящата ротация политологът посочи, че в последно време прекалено много са се изострили конфликтите и реториката в управляващата некоалиция.

Не изключвам да се спогодят, но всеки нормален човек вижда, че това е едно неестествено управление, смята той.

Според проф. Маринов истинската битка ще бъде за съдебната власт и там ДПС и Пеевски е много вероятно да се съюзят с ГЕРБ срещу ПП-ДБ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Питащ

Има ли значение кои с кои помияри ще се съюзяват, след като си е същата парламентарна помия...

28.02.2024 09:05:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.