• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Мариян Беляков: Инфлацията рефлектира върху всеки един компонент от крайния продукт в туристическия сектор

Мариян Беляков: Инфлацията рефлектира върху всеки един компонент от крайния продукт в туристическия сектор

/КРОСС/  За поредна година трябва да се адаптираме към нещо, което не ни се е случвало досега, инфлацията, икономическата криза ни налагат на всеки две седмици да преосмисляме част от стратегиите си и от сметките си за зимния туристически сезон, отбеляза в БНТ "Денят започва" Мариян Беляков - изпълнителен директор на "Пампорово" АД.

Инфлацията рефлектира върху всеки един компонент от крайния продукт, като тя също е непредвидима в момента. Опитваме се под някаква форма да дадем някаква относителна предвидимост на това, което нашите гости следва да очакват през зимния сезон, посочи той.

Новото е, че е пусната в продажба лифт карта до 20 ноември, която се продава на миналогодишни цени, и може да бъде използвана от датата на откриване на сезона до датата на закриването му, като тя се активира през първото преминаване през турникетите. Цената е 75 лв. дневна карта.

Според Мариян Беляков желанието за по-високи заплати на служителите не кореспондира с бизнес климата, бизнесът не може да издържа на непрекъснатото повишаване.

Ние не можем да компенсираме всички повишения на комунални разходи, включително и на фонд "Работна заплата" и в крайна сметка може би се очаква от нас да натоварим крайния клиент с цялата тази разлика, пък ако направим това, продуктите ще станат напълно непродаваеми, подчерта изпълнителен директор на "Пампорово" АД.

Мариян Беляков отбеляза, че най-важното, с което служебният кабинет би могъл да подпомогне бизнеса им е да заложи удължената ставка за ДДС от 9% с нейното разширено тълкование, включително и за достъпа до спортни съоръжения.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.