• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Изпращаме февруари с топло време

Изпращаме февруари с топло време

/КРОСС/ В последните дни на февруари и в началото на март времето ще запази параметрите на ранна пролет - променливо, със сутрешни мъгли в равнините, периодични валежни смущения и температури над средните сезонни.

Заради пореден средиземноморски циклон облачността в понеделник ще остане значителна почти през целия ден. До обяд все още ще има условия за слаб валеж от дъжд локално най-вече около планините на Югозападна България. Температурите следобед - между 15 и 20 градуса.

В часовете през нощта и призори във вторник и сряда в равнините ще има мъгли. Първият ден ще е слънчев, докато в средата на седмицата облаците ще са плътни. В четвъртък и петък Балканите отново ще са под влияние на област с ниско налягане - очакват се валежи в отделни точки на Западна и Централна България. В събота облачността ще се разкъсва, а на националния празник ще се радваме на спокойно слънчево време. До 3 март дневните температури ще са в интервала 13-18 градуса, до 20 градуса локално в някои от дните.

Първата пълна седмица на март ще е по-хладна. Предварителните прогнози допускат спускане на арктическо ядро над Североизточна Европа, което да засегне и Балканите в дните преди Празника на жената. В периода 4-7 март ще има валежи от дъжд. Със застудяването ще падне и сняг - със сигурност в планините и с по-малка вероятност в Лудогорието, Предбалкана и някои високи полета на Западна и Централна България.

Дневните температури ще се понижат до интервала 5-10 градуса, а сутрин рано термометрите ще показват малко под нулата. Краят на този по-хладен период ще е около 9-10 март.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.