• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Полиция и РЗИ проверяват има ли връзка ваксинация със смърт на 47-годишен благоевградчанин

Полиция и РЗИ проверяват има ли връзка ваксинация със смърт на 47-годишен благоевградчанин

/КРОСС/ Полиция и РЗИ в Благоевград образуваха проверка заради внезапната смърт на 47-годишен мъж, който е издъхнал в дома си пет дни след ваксинация с АстраЗенека, пише "Труд". Ивайло Даламангов се е ваксинирал на 11 март с АстраЗенека от партидата, която бе спряна у нас. Няколко дни след това вдигнал висока температура, било му доста зле. На 16-ти март вечерта се обадил на майка си и казал, че се чувства много зле, има стягане на гърдите. Жената живеело в близко село, извикала Спешен център, но медиците, когато посетили дома заварили Ивайло мъртъв.

Мъжът живеел сам в апартамента си, не работи, бил е трудоустроен. Когато е бил за ваксина в РЗИ не е съобщил за придружаващи заболявания.

Полицията иззе документацията за ваксинирането от РЗИ и започна разследване. РЗИ също назначи проверка по случая.

„За съжаление имаме един починал мъж след направена имунизация с „АстраЗенека". Ваксината му е бита на 11-и март в кабинета в РЗИ. На 12-и излезе заповед да се спре ваксинирането с партидите на тази ваксина. Човекът не е показал някакви симптоми преди това, нито пък е имал някакви придружаващи заболявания. Снощи в 22,30 часа е издъхнал вкъщи, екип на Спешен център е констатирал смъртта. Изпратено е писмо до Изпълнителната агенция по лекарствата, за да съобщим за случая, дали сме данните на лицето, информирали сме и здравното министерство", каза още д-р Калоянов.

Той уточни, че са три проблемните партиди на ваксината на „АстраЗенека", с една доза от тях е ваксиниран.

Ако близките разрешат, ще се направи аутопсия, за да се разберат точните причини за смъртта му. Тогава могат да се направят категорични изводи, допълни д-р Калоянов, шеф на РЗИ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ха, от публикацията разбрах, че не била една проблемната партида на ваксината, а цели три. А проблемът бил, че хората умират. Сега ще добавят още една бройка към стълбчето :investigations:, (а не смърт) в графиката на нежеланите странични ефекти на сайта на Европейската агенция по лекарствата. Но не трябва да се пренебрегва съветът на СЗО за продължаване на ваксинациите с Астра/Зенека. Ваксинирайте се! СЗО се грижи за вашия живот!

18.03.2021 04:41:47

Георги Марков, агент Николай на Шесто ДС, ГЕРБ

Приятели, Меркел претърпя 2 тежки изборни загуби. Като например: Щутгарт - столица на Мерцедес, Карлсруе - седалище на немския Конституционен съд и главен прокурор, Фрайбург - важен университетски център. Тежко ѝ е на жената – най-слаби резултати за партията от Втората световна война. При това, в град като Мюнхен няма ваксини. Меркел си отива, а Европа е на автопилот. Провалът с ваксините е катастрофален, забраната за покупка от Русия и Китай – безсрамие. Прав е един френски министър, който казва, че както вирусът, така и ваксините не могат и не трябва да бъдат идеологизирани. МОЖЕ ДА СЕ ДАВАТ ПАРИ ЗА ЛАБОРАТОРИЯТА-УБИЕЦ В УХАН, А НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЗЕМАТ ВАКСИНИ ОТ ТАМ. Ще се наложи държавите сами да спасяват живота и здравето на гражданите си.

17.03.2021 17:08:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.