• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Над 48 000 зрелостници се явяват на матура днес

 Над 48 000 зрелостници се явяват на матура днес

Първите зрелостници, на които им се наложи да завършат обучението си онлайн, днес се явяват на матура по български език и литература

/КРОСС/ При строги мерки срещу заразата, 12 -класниците се връщат в час. Но само за да положат задължителните матури. Какво трябва да знаят децата и родителите им преди Държавните зрелостни изпити?

Първите зрелостници, на които им се наложи да завършат обучението си онлайн, днес се явяват на матура по български език и литература. Става въпрос за над 48 хиляди завършващи, в 722 училища в страната.

Матурата ще започне точно в 9 часа. За разлика от миналите години обаче освен документ за самоличност и черен химикал, учениците ще трябва да носят маски и ръкавици. Ще бъдат допускани през два входа на конкретното училище, а на влизане ще им мерят температурата. Вътре разстоянието между тях по време на самия изпит ще е метър и половина.

„Осигурена ще е максимална дезинфекция и хигиенизация. В петък бяха запечатани и заключени всички помещения. Разпределени са по 10 човека в стая. Влизане с маски, използване на дезинфектанти, личен химикал, който е черен, това е много важно да се знае. Ще измерваме температурата, като силно се надяваме да не се налага да връщаме някой", обясни Диян Стаматов - директор на 119 СУ.

Следващата матура, която е по предмет по избор ще се проведе на 3 юни. И тази година най-много ученици са пожелали английския език. Изпитите след 7 клас ще са на 15 и 17 юни.

И друга важна дата за родителите - днес се очаква да излезе първото класиране за първи клас.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.