• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV – един доста специален хибрид

Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV – един доста специален хибрид

/КРОСС/ Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV е plug-in хибрид с характеристики, характерни за японския производител Mazda. Докато колелата се задвижват изключително от електрическия мотор, новоразработеният ротационен двигател осигурява допълнителен пробег на автомобила.

За разлика от повечето обикновени plug-in хибриди, базираната в Хирошима компания разчита на серийна система за новата Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV, при която колелата винаги се задвижват от електрически мотор с мощност 125 кВт/170 к.с. - и компактен роторен двигател, задействащ бордови генератор, значително увеличаващ пробега, ако е необходимо.

Ключова част от серийната e-Skyactiv R-EV plug-in система е новоразработеният еднодисков ротационен двигател с ходов обем от 830 куб.см. Той има максимална мощност от 55 кВт/75 к.с. и работи с директно впръскване на бензин и високо съотношение на компресия от 11,9:1, като и двете подобряват значително ефективността на двигателя.

Независимо от избрания режим на шофиране, максималната скорост е ограничена до 140 км/ч, а Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV завършва спринта от нула до 100 км/ч за 9,1 секунди.

В колата са приложени множество мерки за намаляване на загубите от триене. Използва се и система за рециркулация на отработените газове (EGR) за допълнително повишаване на ефективността. Изгорелите газове са почти напълно освободени от газообразни и твърди замърсители чрез регулиран трипътен каталитичен конвертор и бензинов филтър за твърди частици, разположен зад него. Така Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV отговаря на най-строгия в момента стандарт за емисии Euro 6d-ISC-FCM, включително тест за реални емисии (RDE) на пътя.

В комбинирания WLTP цикъл за Plug-in хибридни превозни средства, Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV изразходва 1,0 литра бензин на 100 км, което съответства на емисии на CO2 от 21 г/км. Освен това има WLTP консумация на енергия от 17,5 кВтч на 100 км.

Цената на новата Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV започва от 35 990 евро, точно като изцяло електрическата Mazda MX-30 e-Skyactiv EV. Моделът празнува своята премиера на автомобилното изложение в Брюксел през януари 2023 г., а поръчки за него се правят в представителствата на Mazda от 1 февруари 2023 г.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.